Retkivinkki lapsiperheille Muoniossa

Tämän kesän viimeinen seikkailumme kohdistui Tunturi-Lapin erämaille. Päivät ovat kuluneet sujuvasti ulkoilun, kylpyläpulikoinnin ja erilaisten luontoaktiviteettien parissa.

Mietimme jo etukäteen sopivia päiväpatikointikohteita, joihin myös meidän 8-vuotias jaksaisi hymyssä suin taivaltaa. Tämän päivän patikkaretki Särkitunturille oli niin virkistävä ja onnistunut, että lämmöllä suosittelemme tätä kaikille Muonion alueella matkaileville perheellisille.

Jo pysäköintialueelta (Rovaniementie 1513, 99300 Muonio) avautuu upea maisema Pallastunturille ja Tunturi-Lapin järvimaisemiin. Patikkapolku lähtee kipuamaan loivasti ylöspäin helppokulkuista soratietä pitkin. Matkanteko on sujuvaa myös lasten kanssa eikä raskauden viimeinen kolmanneskaan ole esteenä. Särkitunturi sijaitsee 492m merenpinnan yläpuolella, joten nousua reitillä kertyy yhteensä noin 200m. 

Suunnilleen puolivälissä polun varrella sijaitsee kota, jossa voi tehdä nuotion ja paistaa makkaraa. Tämä on ihanteellinen paikka myös telttailulle, koska vieressä sijaitsevaan lampeen voi hyvin pulahtaa vaikkapa aamu-uinnille tai patikoinnin päätteeksi viilentymään. Myös tunturin laella sijaitsee pienempi lampi, joka on ihan kelvollinen uimapaikka jos tykkää kylmästä vedestä.

Menomatkalla oli hieman sumuista eikä ensimmäistäkään möttiäistä missään. Kun päästiin huipulle ja aurinko rupesi hieman pilkistelemään pilvien raosta, ilmestyi upea maisema näkyviin ja samalla mäkäräisetkin tulivat esiin. Eipä itikat häirinneet muita kuin meidän isäntää, joka innostui oikein kunnolla huitomaan. 🙂

Maisemat huipulla ovat todella upeat. Hyvällä säällä voi Särkitunturin laelta nähdä panoraamana kaikki Tunturi-Lapin tunturit, mutta meille sattui tosiaan vähän pilvinen ja kostea päivä, joten maiseman koko komeus jäi meiltä näkemättä ja onpahan syy tulla tänne joskus uudestaan. Ylöspäin noustessa ehti tulla vähän hiki, mutta alaspäin laskeutuessa oli askel meillä kaikilla kevyt. Yhteensä matkaa kertyi noin 7 km.

Talvisin Särkitunturin laelle pääsee myös hiihtämällä tai moottorikelkalla.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.