Kevättalven aurinko ja pitenevät päivät kirkastavat Tunturi-Lapin lumista maisemaa. Täällä voi huoletta vetää keuhkot täyteen maailman puhtainta ilmaa.

Huhtikuun alussa, ennen pääsiäisruuhkaa, on Levilläkin rinteissä ja laduilla tilaa. Hiihtohissiin pääsee jonottamatta ja metsässä sivakoidessa on mahdollisuus kokea täydellinen yhteys luontoon, joka rauhoittaa sielun ja mielen.

Sammun Tuvalla kohtasimme ystävällisen isäntäväen, joka opasti paijaamaan pihapiirissä oleskelevia poroja. Latukahvilan munkit näyttivät meheviltä, mutta juuri lounaspöydästä nousseena jätimme ne tällä kertaa väliin. Sen sijaan jutustelimme hetken porojen kanssa ja ihastelimme niiden rauhallista olemusta. Ensi kerralla buukkaamme ajelun etukäteen.

Lapissa täytyy tietenkin saada kunnon suomalaista ruokaa. Yksi parhaista perinneruokaravintoloista on Ravintola Kammari Oloksella. Kermainen viskikäristys ja muusi maistui ihanalta pitkän ulkoilupäivän jälkeen. Jälkkärinä toimi erinomaisesti kanelikermassa haudutettu leipäjuusto ja lakkahillo. Näistä herkuista täyttyy takuulla isompikin massu. Kammarissa tunnelma on kodikas ja lämmin, joten se saa meiltä triplayläpeukun.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.