Tehdessäni matkaa Kantatie 66:n varrella, en voinut pysähtymättä sivuuttaa Torisevan rotkojärviä ja kahvimajaa, vaikken siinä vaiheessa vielä ymmärtänyt kuinka ainutlaatuisen levähdyshetken ne tarjoaisivat pitkän ajomatkan lomassa.

Jyrkät kalliorannat, ympäröivä vehreys sekä järven pintaan heijastuva taivas antoivat ihanasti vastapainoa tuntikausia jatkuneelle maantien tuijottamiselle. Kahvimajan perinteiset leivonnaiset ja kunnon suomalainen pannukahvi puolestaan kohottivat energiatasoja ja auttoivat keskittymään seuraavaan ajopätkään. Paikka on yksinkertainen ja kodikas, ja siinä korostuu suomalainen työ sekä luontoäidin ihmeet. Bensaa täältä ei saa, mutta muuten pysähdyspaikkakokemus hakkaa geneeriset ABC:t 100-0.

Monet suomalaiset taiteilijat ovat kunnioittaneet näitä maisemia teoksissaan. Tänne olisi ihanaa tulla luontoretkelle koko perheen voimin ja viettää täällä kokonainen päivä, syventyen suomalaisiin pelto-, joenvarsi- ja metsämaisemiin sekä paikallishistoriaan. Tähän voisi sujuvasti yhdistää käynnin Virtain perinnekylässä, miksei myös Tuurissa tai Ähtärin eläinpuistossa.

Parhaita ovat odottamattomasti kohdalle osuvat elämykset, jotka pysäyttävät kiireisinä virtaavat ajatukset ja muistuttavat kuinka ihana ja kaunis kotimaa meillä on.

Rauhallista juhannusta!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.