Sanotaan, että Hong Kongissa on maailman kaunein taivaanranta. Jotain hyvin erityistä siinä onkin kun taivas kohtaa samanaikaisesti meren, vuoret ja vertikaalisen asfalttiviidakon. Luonnon ja urbaanin elämän kohtaaminen on täynnä kiinnostavia kontrasteja.

Näitä Victorian sataman maisemia voi ihailla Kowloonissa Tsim Sha Tsui Promenadella, johon pääsee näppärästi metrolla tai bussilla, taikka kävellen jos on valinnut hotellinsa hyvin. Kannattaa kuitenkin varautua siihen että muutama muukin innokas matkailija on löytänyt tiensä tänne. Turismi on yksi Hong Kongin tärkeimmistä toimialoista rahoitusalan sekä kaupan ja palveluiden ohella, ja juuri tuo kuuluisa skyline sattuu olemaan yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Yleisesti ottaen Hong Kong on rankattu yhdeksi turvallisimmista metropoleista maailmassa, mutta parhaillaan meneillään olevat osin väkivaltaiset mielenosoitukset ovat aiheuttaneet huolta turvallisuustilanteen kehittymisestä. Tähän mennessä kaikki on toiminut normaalisti arkisin, vaikkakin protestit ovat kaikkien huulilla. Valtaosa mielenosoituksista on sijoittunut Centralin alueelle Hong Kongin saarella, eli jos suunnittelet matkaa Hong Kongiin lähipäivinä, niin kannattaa ehkä vältellä tätä aluetta ja seurata uutisointia.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.