Tämän kesäloman huipennus oli tyttöjen roadtrip etelärannikolla. Miniloman ensimmäinen kohde oli Hanko, vain puolentoista tunnin ajon päässä pääkaupunkiseudulta ja yksi eloisimmista kesäkaupungeista Suomessa. Hangon hotellit oli aivan täyteen buukattuja, joten turvauduimme airbn’b majoitukseen.

Hangossa teimme useita kävelyretkiä pitkin keskustan rantoja sekä satamaa ja pitsivilloja ihaillen. Kävimme myös Tulliniemessä pohjoisrannan luontopolulla sekä nauttimassa etelärannan dyyneistä ja aallokosta. Keskustan rannoista Bellevuella oli väljää ja siellä oli pysähdyttävä ottamaan pakolliset pukukoppikuvat. Plagenilla oli paljon ihmisiä, mutta tilaa olisi ollut vielä reilusti lisää. Tämä on ihanteellinen ranta lapsiperheille, sillä vesi on matalaa ja alueella on monenlaisia hauskan näköisiä leikkipaikkoja.

Bellevuen ranta
Hangon kasino

Mukava taukopaikka päiväkävelyn lomassa oli Cafe Antonin suojaisa sisäpihaterassi, jossa tarjoillaan mm. tuoretta pullaa sekä kotimaisia pientuottajien limonadeja. Kävelyretkien lomassa tuli käytyä myös hemmoteltavana Regatta spassa. Siellä meitä odotti upea miljöö ja korkeatasoiset hoidot. Kylpylän puolelle otetaan kesäkaudella vain hotellivieraita, joten se jäi meiltä kokematta mutta siinä onkin yksi syy lisää tulla tänne ensi kesänä uudelleen. Söpöistä sisustusputiikeista mainittakoon Tian Veranta ja Cigale & Fourmi, jotka sattuivat sopivasti meidän reitille.

Hangon illallispaikoista testasimme ravintola Hangon Portin, joka oli kivan lyhyen lautta-ajelun päässä mantereelta ja josta avautui upeat merimaisemat katsoitpa sitten mihin tahansa suuntaan. Tunnelma oli leppoisa ja ruoka oli perushyvää. Ravintola Makasiini puolestaan ansaitsee maininnan erinomaisesta ruoasta, hyvästä palvelusta ja kauniista rustiikkisesta miljööstä keskellä Itäsataman ravintolakorttelia.

Hangon minilomaan mahtui pitkiä keskusteluita, lempeää rentoutumista ja mahtavia maisemia. Matka jatkui vielä Tammisaareen ja Inkooseen, joista kirjoitan lähipäivinä erikseen.

Maisema ravintola Hangon Portin terassilta
Ravintola Makasiini
Tulliniemen eteläranta
Tulliniemen pohjoisranta

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.