Meidän roadtrip jatkui Hangosta Tammisaareen, joka on mitä idyllisin pikkukaupunki rannikolla noin tunnin ajon päässä Helsingistä.

Tammisaaren vanha kaupunki on täynnä ihania pastellisävyisiä puutaloja, joiden yhteydessä on kauniita portteja sekä yksityisiä, aitauksin rajattuja puutarhoja. Tänne olisi voinut jäädä vaeltelemaan tuntikausiksi, ja pysähtyä Cafe Gamla Stanin tuoreiden leivonnaisten ja kirpparin ääreen. Kuninkaankadun shoppailumahdollisuuksista sisustusliike Popana erottui edukseen.

Tammisaaren vanhassa kaupungissa

Kustaa Vaasan kadulla sijaitsevassa Raaseporin museossa on pysyvä alueen historiaa esittelevä näyttely sekä Helen Schjerfbeckin näyttely, joka olisi meitä kovasti kiinnostanut mutta sattui meidän visiitin aikaan olemaan väliaikaisesti suljettu. Ihan vain tätä varten voisin ajella Tammisaareen uudestaankin.

Tammisaaren ravintolatarjonta on monipuolinen ja parhaat helmet sijaitsevat keskustorin läheisyydessä sekä satamassa. Mainitsemisen arvoisia ja upeilla merinäkymillä varustettuja ovat ainakin satamassa sijatisevat Knipan, GH Fyren sekä Albatros. Keskustorin kupeessa on puolestaan artesaanipizzoista tunnettu Ylp! sekä tunnelmalliset kahvilat Carl de Mumma ja Cafe Schjerfbeck.

Tammisaaren satama ja ranta

Tammisaaresta meidän matka jatkui kohti Inkoota. Tutustuimme 1800-luvun kivinavetassa toimivaan sisustusliikkeeseen nimeltä Huone Ett Rum, johon oli koottu upea valikoima paikallisten artesaanien ja kotimaisten sisustusbrändien tuotteita. Saman rakennuksen toisella puolella on myös keramiikkapaja, Art Story Inkoo, josta voi hankkia uniikkia keramiikkaa.

Majoituimme uudessa saaristohotellissa nimeltä the Barö. Matkalla majapaikkaan pysähdyimme Fagervikin ruukin alueelle nauttimaan porkkanakakkua. Kaikkinensa meidän retki pitkin etelärannikkoa oli niin ihana, että mökkikuumehan siitä nousi.

Fagervikin kirkko
Vasemmanpuoleisessa rakennuksessa sijaitsee Fagervikin kahvila ja museo
Huone Ett Rum Inkoossa
The Barö hotelli

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.