Bangkok on monille läpikulkupaikka, jossa käydään vain pistäytymässä, kun ollaan matkalla muualle. Bangkok on kuitenkin yksi Kaakkois-Aasian mielenkiintoisimmista miljoonakaupungeista ja varmasti tutustumisen arvoinen.

Yksi hyvä tapa kokea Bangkok on viettää aikaa sen läpi virtaavalla joella. Chao Phraya tarjoaa mahdollisuuden kokea tämä aasialainen suurkaupunki kokonaan ilman liikenneruuhkaa, mikä jo sinänsä on melko ainutlaatuista. Vesitakseja on runsaasti, tarjoten kyytejä kanaaleja (khlongeja) pitkin eri kaupunginosiin.

Chao Phrayan varrella voit nauttia hienoista maisemista ja ihailla eri aikakausien arkkitehtuuria. Sopuisasti rinnakkain on uudenkarheita tornitaloja ja kimaltelevia temppeleitä, joilla kaikilla on oma tarinansa kerrottavana. Joenvarresta löytyy yhtä lailla perinteisiä markkinapaikkoja kuin ultramoderneja ostoskeskuksia, kuten viime marraskuussa avattu IconSiam.

IconSiam on Bangkokin ja koko Thaimaan uusin ja hienoin ostoskeskus. Sen kylkeen nousi samalla kaksi kaupungin korkeinta rakennusta: 52-kerroksinen Mandarin Oriental Residences sekä 70-kerroksinen Magnolias Waterfront Residences. Melko hienoja pytinkejä kaikki. IconSiamiin pääsee kätevästi esim. ilmaisella veneellä Si Phrayasta, hotellien ilmaisilla veneillä ja tulevaisuudessa Gold Line monorail -junalla.

IconSiamissa on 10 kerrosta ja kauppoja on kaikille lompakoille (Patek Philippe, Rolls Royce, Porsche ja Cartier varmaan kalleimmasta päästä, H&M ja Uniqlo sitten halvimmasta). Myös Amerin Suunnolla on siellä oma pikku myymälä. SookSiam sijaitsee ostarin ensimmäisessä kerroksessa ja on vähän kuin paikalliset torit, täynnä pikkukojuja myymässä kaikennäköistä rojua sekä paljon “katukeittiöitä”, joissa kana ja riisi maksoi noin 2 euroa. Tämä oli ainoa floating market johon tällä kertaa ehdittiin.

Seuraavaan Bangkokin visiittiin jäi vielä paljon tehtävää ja nähtävää, kuten temppelikierros ja vierailu Khlong Lat Mayomin kelluvaan markkinaan.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.