Tunturi-Lappi on meille rakas ja tärkeä paikka, jonne kaipaamme yhä uudelleen. Vuodenajasta riippumatta löydämme Lapista aina uusia elämyksiä.

Kävimme Lapissa jo vähän ennen hiihtolomia, koska halusimme olla oikein erityisen varovaisia ja kokea lumiseikkailuja koronaturvallisesti. Väljää siellä olikin ja rinteet huippukunnossa. Meille oli varattuna upeita elämyksiä ja tarkoituksena oli viettää useampia päiviä rinteessä sekä käydä mm. poroajelulla, huskysafarilla ja Snow Villagessa. 

Matka ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin oltiin suunniteltu. Toisena laskupäivänä kävi niin, että pojalle sattui kaatuminen rinteessä ja sen myötä meidän lumielämykset vaihtuivat ensiapuun ja pakkolepoon. Rinne-ensiapu oli palvelu, jota meidän ei ollut tarkoitus testata, mutta toisin kävi. Onneksi paikalla oli huippuosaajia varmistamassa, että haaverin hetkellä apua saatiin nopeasti ja pienen potilaan olo osattiin tehdä niin mukavaksi kuin suinkin mahdollista.

Tiedätkö kun joskus käy niin, että universumin vellovien voimien äärellä joutuu havahtumaan, että sitä onkin vain yksi kuolevainen muiden joukossa vailla supervoimia. Sitä tuntee itsensä pieneksi. Ei pystynytkään suojelemaan pientä ihmistä haaverilta vaikka kuinka yritti. 

Se mikä yhdistää meitä kaikkia tässä maailmassa, on se, että ihmisinä me ollaan hauraita ja mennään helposti rikki. Kuluneen vuoden aikana hyvin moni on joutunut käymään läpi vastaavia tuntemuksia, koronan tai jonkun muun syyn takia. 

Vaikka meidän matka ei tällä kertaa mennyt suunnitelmien mukaan, se auttoi ymmärtämään kuinka kiitollinen pitäisi olla jokaisesta terveestä päivästä. Ajan myötä pikkuisen jalka paranee ja tällekin inhottavalle hetkelle muodostuu hopeareunus, koska me selvittiin siitä. Elämä tapahtuu joka päivä ja voit ainoastaan tehdä parhaasi.

Vinkit rinnevahinkojen varalle
  • Ota matka- ja sairauskuluvakuutus. Kannattaa huomioida, että matkavakuutus ei välttämättä ole voimassa jos majoitut omassa mökissä.
  • Ennen ensimmäistä nousua kannattaa huolehtia että rinne-ensiavun numero on tallennettuna puhelimeesi.

Toivomme sinulle siellä lepoa, rakkautta ja rauhaa tähän hetkeen, missä oletkin ja mikä ikinä onkaan taistelusi.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.