Tänä vuonna joulutunnelmointi aloitettiin melko aikaisin, sillä meillä on tarkoitus olla joulun pyhät ulkomailla. Vielä viime päiviin asti puuttui Etelä-Suomesta kokonaan lumipeite ja sää oli ollut leudon syksyinen, niinpä lähdimme etsimään lunta ja raikkaan kirpeää pakkassäätä Lapista. Toiveenamme oli saada rautaisannos joulun taikaa ja viettää riemukas talvinen puuhapäivä perheen kesken.

Halusimme palata yöksi kotiin, joten keskityimme tämän lyhyen Lapin vierailun aikana Napapiirin jouluelämyksiin. Matka Rovaniemen lentokentältä joulupukin päämajaan kesti taksilla vain pari minuuttia. Sisäleikkejä tarjoavassa SantaParkissa innokkaat joulufiilistelijät toivotettiin suloisten tonttujen toimesta lämpimästi tervetulleiksi. Joulupukki oli odotetusti viisas mies, joka osasi häivyttää jännityksen niin lapsilta kuin aikuisilta. Tonttukoulussa muistutettiin meitä aikuisiakin siitä, että joulun taikaa on ennen kaikkea kiltteys ja yhdessäolo.

Auringon laskiessa kävelimme pari kilometriä SantaParkista läheiseen joulupukin pajakylään metsäisissä maisemissa ja ihanasti saappaiden alla narskuvassa lumihangessa. Pajakylän tarjonta oli ulkoilupainotteista, joten saimme reissun aikana myös hehkuvan punaiset posket, vaikka porosafari jäikin vielä haaveeksi.

Joulu oli onnistuttu kaupallistamaan sujuvasti, samaan aikaan kuitenkin säilyttäen teemaan sisältyvän lämminhenkisyyden, jota ilman tunnelma olisikin ehkä jäänyt puolivillaiseksi. Tältä matkalta saimme juuri sitä mitä lähdimme hakemaan, eli uusia elämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa. Nyt on hyvä jatkaa joulufiilistelyä kotosalla, erityisesti kun eteläänkin satoi ohut valkea lumikerros. Ihanaa ensimmäistä adventtia ja levollista joulunodotusta kaikille!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.