Muutama kuukausi sitten postaamatta jäänyt matkakertomus Singaporesta tuntuu nyt kaukaiselta, mutta samaan aikaan hyvinkin ajankohtaiselta.

Kuvat trooppisesta kaakkoisaasialaisesta miljoonakaupungista ovat edelleen yhtä kiehtovia, mutta hyvin nopeasti voi huomata niiden olevan ajalta ennen koronaa. Kaupunkikuvassa on paljon ihmisiä ja siitä puuttuvat kokonaan turvavälit ja kasvomaskit. Tiivistunnelmainen ravintolailta ei tulisi tässä tilanteessa ensimmäisenä mieleen.

Maailma on muuttunut nopeasti ja paljon. Käsityksemme terveydestä ja turvallisuudesta on nyt radikaalisti erilainen. Ennen pandemiaa tehdyt suunnitelmat ovat menneet uusiksi ja luultavasti seuraavaa reissua saa odotella jonkin aikaa. Ollaan perusasioiden äärellä ja testiin ovat joutuneet arvot ja elämänkatsomus. Onko uudessa maailmanjärjestyksessä enää paluuta entisiin elämäntapoihin? Kuinka kauan korostunut hygieniatietoisuus ja suojavarustelu mahdollisesti jatkuu? Kuinka kauan toipuminen kestää ja mitkä vaikutukset jäävät pysyviksi

Tämä tilanne on antanut tilaa löytää elämyksiä lähempää. Vaikka matkailu onkin mahtavaa ja uusien paikkojen näkeminen sekä erilaisten elämäntyylien aistiminen – ja niistä tarinoiden kertominen – onkin yksi lempiharrastuksistamme, on ollut hienoa huomata kuinka hyvin viihdymme myös kotona ja kuinka autuasta kiireetön kotoilu voikaan olla. Toki lomautuksista aiheutuu paineita ja huolta, mutta se ei ole ahdistanut, että on saanut hetkeksi hidastaa vauhtia.

Tässä vielä muutamia tärppejä Singaporesta:

  • Marina Bay: Iltakävely Marina Bayn rantapromenadilla on hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja ihailla maisemia. Kaupungin parhaat maisemat avautuu kolmijalkaisen Marina Bay Sands hotellin kattoterassilta.
  • Raffles hotelli: Yksi maailman kuuluisimmista hotelleista, toiminut vuodesta 1887 ja nimetty Singaporen perustaja Sir Thomas Stamford Rafflesin mukaan. Singapore Sling -nimisen cocktailin koti.
  • Arab Street: Singaporen muslimialue ja samalla yksi kaupungin vanhimmista alueista. Alueella on paljon lähi-idän ravintoloita, kahviloita ja pieniä putiikkeja jotka myyvät tuoksuja, vaatteita ja kaikenlaista. Tämä on harvoja alueita Singaporessa mistä löytyy muraaleja.
  • Makansutra Gluttons Bay: HerkuttelijalleSingaporesta löytyy paljon mielenkiintoista tarjontaa. Janoinen ja nälkäinen matkaaja löytää lohdun vaikkapa Gluttons Baylta, joka on ns. muovituoli ravintolakatu, jossa on satoja asiakaspaikkoja. Paikka on aina täynnä, eli heti kun huomaa vapaan pöydän niin kannattaa iskeä kiinni. Täällä on 12 eri ruokakojua, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja kuten satay, chili rapuja, intialaistyyppistä, kalaa… Paikan perustaja haali tuonne Singaporen tunnetuimpia ruokakojuja. Hintaluokka noin 10-20 euroa per syöjä. Parhaiten pääsee MRT:llä Esplanade pysäkille, exit D. Esplanade Mallin läpi.
  • Seuraavaan reissuun jäi vielä paljon kaikkea kivaa, kuten Sentosan lomasaari. J

Voimia kaikille korona-arkeen! Kyllä tästäkin selvitään.

1 Comment

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.