Ulkoporealtaan asennus

Vihdoinkin pääsimme ulkoporealtaan asennushommiin. Tilasimme ulkoporealtaan jo raksaprojektin alkumetreillä joulukuussa 2018. Se tuotiin tontille viime syksynä kun talo valmistui, mutta vasta nyt ollaan laitettu se lopulliselle paikalleen. Me ollaan niin valmiita kylpyihin. 🙂

Usein ulkoporealtaat upotetaan puuterassiin, ja vaatimuksena on vain tasainen alusta, joka kestää 2500 kg painon. Meidän tapauksessa allas sijoitettiin laatoitetulle kattoterassille, joten sitä ei saanut samalla tavalla upotettua terassin tasoon, vaikka sille olikin tehty omanlaiset tila- ja sähkövaraukset.

Ammattilaiset kävivät asentamassa altaan käyttökuntoon ja se mitä teimme itse, on panelointi altaan ympärille ja pari porrasaskelmaa, jotka palvelevat myös istuimina. Pystyimme osittain hyödyntämään viime syksynä terassin rakentamisesta yli jäänyttä puutavaraa ja lisäksi käytimme suunnikas -rimaa, jota sai kätevästi mittoihin sahattuna Starkista. Tärkein huomioitava asia oli se, että altaan taka-osassa sijaitsevalle huoltoluukulle oli jätettävä esteetön pääsy. Alla oleviin kuviin on dokumentoitu meidän nikkarointiprojektin edistyminen, mikäs sen mukavampaa yhteistä tekemistä.

Kuulemma ulkoporeilu on parasta talvella, mutta odotamme jo malttamattomina kesäisen aurinkoisia pulikointituokioita puiden latvuksia tuijotellen.

Ihanaa kesälomaa!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.