Yläkerran kylpyhuone on meillä päivittäisessä käytössä pesutilana, ja sitä kautta kuljemme usein myös kattoterassille ja porealtaaseen. Aurinkoisena hellepäivänä onkin hyvä virittäytyä trooppiseen tunnelmaan juuri täällä, jo ennen ulkoilmaan astumista.

Meiltä on jonkin verran kyselty vertailevia juttuja suunnittelu vs. toteutus. Aloitetaan yläkerran kylpyhuoneesta.

Mitä suunniteltiin ja mitä saatiin?

Kerroimme meidän kotikylpyläunelmista täällä ja suunnitteluvaiheen materiaalivalinnoista täällä. Keinoja viidakkotunnelman luomiseksi omaan kotiin pohdittiin täällä.

Tämän tilan osalta ainoa asia mikä meidän suunnitelmasta jäi käytännön toteutuksessa puuttumaan on pyykkikuilu. Sen puuttuminen ei ole kyllä haitannut yhtään eikä ole arjessa tullut vielä vastaan tilanteita joissa sitä olisi erityisemmin kaivattu.

Parasta tässä tilassa on valoisuus, avaruus, hyvät säilytystilat ja käytännöllisyys. Lisäksi tummanharmaa aaltoileva laatta luo tänne kivan tunnelman.

Tupla-allas on tässä tilassa meidän mielestä tosi hyvännäköinen ratkaisu, mutta käytännössä meille ei ole ainakaan vielä muodostunut sellaista rutiinia, että olisimme samassa kylppärissä yhtä aikaa tekemässä aamu- tai iltatoimia. Eli käytännön tarvetta sille ei ole vielä ollut, mutta näyttää toki hyvältä.

Runsaan kaappitilan vuoksi tämä tila on ollut tosi helppoa pitää siistinä. Osa säilytyslaatikoista on vielä tyhjillään, koska ne ovat yksinkertaisesti niin isoja ettei ole riittänyt kaikkiin tavaraa. Edellisissä kodeissa kaikenlaiset purkit ja putelit olivat aina levällään pitkin tasoja, mutta täällä ne ovat solahtaneet sujuvasti omille paikoilleen ja piiloon katseilta.

Suihku on ollut eniten käytössä juuri kesäkaudella aurinkoterassin ja porealtaan käytön yhteydessä, ja voi mikä sotku siitä syntyisikään jatkuvasti jos joutuisi altaasta vettä valuvana hiippailemaan pitkin käytäviä pesupaikalle. Ihan ensimmäisissä suunnitelmakuvissa tästä kylpyhuoneesta ei ollut kulkua ulos, mutta olipa hyvä että se tuli lisättyä.

Talvikaudella havaitsimme hyväksi ratkaisuksi myös tunnelmanvaihtomahdollisuuden tässä tilassa valaistuksen avulla. Täällä on kaksi epäsuoraa valon lähdettä peilin takana ja suihkuseinän katossa. Lisäksi on kirkkaat alasvalot sekä tietenkin ikkunoissa sälekaihtimet, joiden avulla voi säätää sekä valon määrää että näköyhteyttä sisään ja ulos.

Wc-istuimessa parasta on kaunis orgaaninen muoto, joka on helppo puhdistaa ja soft close -kansi, jonka myötä ei koskaan tarvitse pelätä ikävää kolahdusta täältä poistuessaan.

Mikä on sinulle tärkeää kylpyhuoneessa?

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.