Lasiterassin syksy

Terassikauden jatkuminen vuodenaikojen vaihteluista riippumatta on yksi mukavimpia juttuja meidän kodissa. Tänäkin syksynä olemme saaneet ihastella syksyn sateita ja ruskaa lasiterassilla loikoillen, kastumatta ja lämpimänä pysyen. Lasitusten lisäksi käytössämme on nyt myös terassilämmitin (*tuote saatu osana kaupallista yhteistyötä Lumonin kanssa), jonka ansiosta kodin ulkotilojen käyttömukavuus on optimoitu huippuunsa. 

Päivitimme samalla myös terassin sisustuksen syksyyn vaihtamalla tuoreet kukat kuivakukkiin ja oksiin, ja tuomalla tilaan lyhtyjä luomaan tunnelmaa. Erilaiset peitot ja taljat ovat meillä myös keskeinen osa kylmempien kelien terassisisustusta. Just nyt pimenevien iltojen iloihin kuuluu meillä perheen yhteiset kokoontumiset lasiterassilla kuuman glögin ja pipareiden kera, unohtamatta kynttilöitä ja lämpöisiä haleja.

Terassilämmittimen edut

Valitsimme terassilämmittimeksi Solamagic Premiumin 2000W teholla ja Basepod-jalustalla. Lämmittimen voi kiinnittää myös seinään tai kattoon, mutta me halusimme jalustan, koska meillä on useita terasseja eri puolilla taloa ja ajateltiin, että olisi kätevää, jos laite on siirrettävä. Tähän mennessä se on kuitenkin pysynyt aika lailla yhdessä paikassa ja luulen että jossain vaiheessa päädymmekin kiinnittämään sen alakerran päätyterassin kattoon. Jalustassa hyvää on se, että lämmitintä voi helposti kääntää haluamaansa suuntaan riippuen missä kohtaa terassia oleskellaan, jolloin lämpövaikutus osuu juuri oikeaan kohtaan. 

Solamagic -lämmittimen toiminta perustuu lyhytaaltoisiin lämpösäteisiin, joten se lämmittää vain kohteita ilmamassan sijaan. Näin ollen lämmitysvaikutus alkaa heti kun laite käynnistetään. Laitteessa on myös hyvä hyötysuhde, sillä 96% sen käyttämästä sähköstä muuntuu lämmöksi. Solamagic -lämmittimen sanotaan lämmittävän jopa 17m2 tilan (2000W). Meidän lasitetut päätyterassit ovat kumpikin 24m2 kokoisia, ja hyvin on teho riittänyt tuomaan lämpöä vähän isompaankin tilaan. 

Meille erityisen tärkeää on lämmittimen paloturvallisuus, ja tämä laite täyttää kirkkaasti senkin kriteerin, sillä lämmittimen kotelo ei koskaan kuumene yli 60 asteeseen vaikka sen antaisi höökiä tuntitolkulla täydellä teholla. Plussaa myös siitä, että laitteen käyttö on äänetöntä ja hajutonta, mitä ei voi sanoa monista kaasulämmittimistä.

Kaukosäätimen ansiosta lämmitin on todella helppokäyttöinen. Kaukosäätimellä voi sekä käynnistää/sammuttaa laitteen että säätää lämmitystehoa. Lisäksi laitteen käyttö on edullista, meillä käyttökustannus on alle 30 senttiä tunnissa. Lumonin verkkokaupasta löytyy useampi terassilämmitinmalli, joista voi valita juuri omalle terassilleen ja budjettiin sopivimman vaihtoehdon.

Joko teiltä löytyy terassilämmitin? Entä miten teidän terassi päivittyy syksyyn? Ideoita kylmän kauden terassistailaukseen löytyy ainakin täältä ja täältä.

Kannattaa muuten kurkistaa Lumonin Instagram-tiliä, jossa on  14.11.2021 asti käynnissä arvontakampanja. Kampanjassa Lumonin nykyisiä asiakkaita aktivoidaan postaamaan kuvia, fiiliksiä ja videoita omilta Lumon -lasitetuilta terasseiltaan ja parvekkeiltaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan huikea 500 euron lahjakortti Lumonin verkkokauppaan, josta voi hankkia vaikkapa terassilämmittimen. Jos teillä siis jo on Lumonin lasitukset, niin kannattaa osallistua täällä.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.