Muutamia päiviä on mennyt totutellessa ajatukseen, että urakka on ohi ja raksa valmis. Tämän paikan nimi ei ole enää työmaa, tontti tai raksa, vaan sitä kutsutaan tästedes kodiksi. Meidän mielet on vallannut sanoinkuvaamaton tunne, johon kiteytyy odotus ja matka tähän hetkeen sekä onni saavutetusta unelmasta.

Palaamme näihin pohdintoihin ja tunnelmointiin vielä uudelleen hieman myöhemmin. Sitä ennen on kuitenkin vielä muutamia työvaiheita yhä jäljellä. Pellityksiä on vielä jonkin verran kesken, kaiteita ja ulkovaloja asentamatta, sekä pihatyöt tekemättä. Siitä huolimatta tämä on jo koti.

Miltä näyttää meidän valmiiksi rapattu talo? Rapattavaa pinta-alaa oli yhteensä 684m2. Julkisivupinnoitteen värivalinta oli melko lailla selvä jo tonttia hankittaessa, sillä kaava edellyttää vaaleaa pinnoitetta. Seinäpinnoitteen väriksi valitsimme kirkkaan valkoisen ja sokkeliin valikoitui musta rouhepinnoite.

Rappausurakka kesti kaikkiaan noin viisi viikkoa. Urakan kestoon vaikutti mm. sää, mikä on pinnoitetöiden onnistumisen kannalta tärkeää huomioida. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että sadepäivien ajaksi työt piti keskeyttää.

Lopputulos on meidän mielestä upea ja olemme siihen aidosti valtavan tyytyväisiä. Talon arkkitehtuuri ja muodot pääsevät oikeuksiinsa vasta nyt kun se on valmis. Vaikka talossamme on periaatteessa vain neljä kulmaa, löytyy siitä kuitenkin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kiitos onnistuneesta rappausurakasta kuuluu Etelän Rappaukselle. Valitsimme tämän yrityksen meille yhteistyökumppaniksi suositusten perusteella ja voimme  erittäin lämpimästi suositella heitä myös muille rakentajille.

1 Comment

  • Posted 10 marraskuun, 2021
    by Antero

    Kiitos hienosta postauksesta talon rakentamisesta. Kumppanini ja minä rakensimme myös oman kotimme muutama vuosi sitten. Meillä oli luultavasti samanlainen alue rapattavana kuin teillä, mutta se vei meiltä hieman kauemmin. Valitettavasti osa talostamme uhkaa vajota, joten ajattelimme teettää Painunut-korjauksen mahdollisimman pian, jotta vältämme seuraukset. https://www.kuretek.com/lattian-nosto

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.