kaupallinen yhteistyö: Valmistuli

Meidän mielestä takka on kodin sielu. Tulisija oli yksi niistä asioista jo talon suunnitteluvaiheessa, josta hyvin varhaisessa vaiheessa tiesimme mitä haluaisimme. Aiemmin kerroimme takkaunelmastamme täällä ja asennuksesta täällä.

Toiveenamme oli sijoittaa takka keskelle olohuonetta, joka on korkea avoin tila. Näin ollen toivoimme että takka olisi tarpeeksi kookas ja myöskin että tulen voisi nähdä useammasta eri näkökulmasta. Halusimme myös että takka näyttäisi hyvältä myös silloin kun se ei ole käytössä. Ideoita kiinteisiin kalusteisiin haettiin messuilta ja pinterestistä. Kilpailutimme useamman takkatoimittajan ja nopeasti löysimme Valmistulen mallistosta meille sopivan takkamallin (Ulla 267). Valitsimme sekä takan että hormin hiertopinnalla. Meille suositeltiin kevytsora hormia, jonka pinta ei kuumene. Väriksi valikoitui valkoinen koska tilan muut pinnat ovat murrettuja sävyjä.

Joustava palvelu ja sujuva asennus

Palveluprosessi tarjouspyynnöstä asennukseen oli erittäin joustava ja miellyttävä. Myyjä kuunteli kärsivällisesti toiveitamme ja opasti aikatauluttamaan asennuksen oikeaan hetkeen. Takka ja asentajat saapuivat juuri silloin kun oli sovittu, ja jokainen omakotitalon rakennuttaja varmasti tietää kuinka tärkeitä oikea-aikaiset toimitukset ovat hankkeen onnistumisen kannalta. Seurasimme asennusta paikanpäällä ja homma oli niin sujuvaa, että hyvä kun ehti päivää sanoa kun lähes 800kg painava takka hormeineen oli jo nostettu sisään ja laitettu paikalleen. 

Tärkeinä arvoina kotimaisuus, turvallisuus ja helppokäyttöisyys

Meille tärkeä asia takan valinnassa oli sen kotimaisuus. Meidän tulisija on valmistettu Perhon tehtaalla Keski-Pohjanmaalla, ja on mukavaa ajatella että olemme omalta osaltamme tukeneet suomalaista työtä tällä hankinnalla, sen lisäksi että se tuottaa meille iloa kotiarjessa.

Muita tärkeä tekijöitä oli turvallisuus ja helppokäyttöisyys, ja tämä meidän yksilö täyttää nämäkin kriteerit. Takkalasit on erittäin helppo puhdistaa lasin avausmekanismin avulla. Meille on riittänyt lasin puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Hissiluukku on myös käytännöllinen ja auttaa pitämään paikat siistinä.

Emme halunneet olohuoneeseen lainkaan tv:tä, vaan toivoimme että olohuone olisi pyhitetty seurustelulle ja yhdessäololle, sekä kiireettömille kokoontumisille tulisijan äärellä. Tuleen tuijottelu on valtavan rauhoittavaa. Takka sijoittuu keskelle avointa olohuonetta, jolloin takkatulesta voi nauttia sekä ruokailupöydän äärellä että sohvalla istuessa. Kookkaan kolmeen suuntaan avautuvan lasiluukun ansiosta takan tunnelma levittyy koko oleskelutilaan. Tähän valintaan ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja tekisimme luultavasti saman valinnan uudelleen jos olisimme aloittelemassa uutta raksaa nyt.

Valmistuli toimittaa nykyisin tulisijoja myös remonttikohteisiin, eli ihanan tunnelmallisen takan voi saada myös jo asuttuun kotiin.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.