Hidasta sisustamista

Meillä uuden kodin sisustaminen on kestänyt noin vuoden. Moni hoitaisi tämän paljon nopeammin ja ammattilaisen avulla se toki tapahtuisikin käden käänteessä. Yleensä muuton yhteydessä vanhat tutut kalusteet siirtyvät uuteen kotiin, mutta me aloitimme puhtaalta pöydältä. Toki sisustus on jotain, mikä ei koskaan tule valmiiksi, vaan elää jatkuvassa muodonmuutoksessa asukkaiden ja vuodenaikojen mukaan. Vähitellen alkaa kuitenkin tuntua, että tästä kodista on tullut meidän näköinen kokonaisuus.

Seinien sisustaminen

Viimeisimpänä olemme keskittyneet sisustamisessa seiniin sekä pieniin käyttö- ja taide-esineisiin. Kaipasimme seinille jotain, joka korostaisi kodin harmonista tunnelmaa ja kertoisi meidän perheen tarinaa. Jotain, mikä loisi tilaan merkityksiä ja lempeitä keskustelun aiheita.

Ei varmaan tule kenellekään enää yllätyksenä, että kotimaisena ja skandinaavisena käsityönä tehdyt tuotteet ovat lähellä meidän sydäntä monestakin syystä (kotimaisesta käsityöstä lisää täällä ja täällä). Ensinnäkin kotimaisissa tuotteissa materiaalien ja käsityön laatu on meidän mielestä maailman parasta. Lisäksi tuotannon vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat asioita, jotka yhä enemmän vaikuttavat meidän valintohin. Ja toki tyylin tai taiteellisen ilmaisun täytyy jollain lailla puhutella.

Mitä seiniltämme löytyy?
  • Karttataulu. Viimeisin tulokas on EcoDecorin ihana koivuvanerinen Helsinki -karttataulu (*tuote saatu). Helsinki on meille tosi rakas ja merkityksellinen paikka, vaikka postinumero löytyykin nykyään Espoon puolelta. Meidän perheenjäsenistä jokainen on asunut Helsingissä vähintään kolmasosan elämästään ja Helsingissä meidän perheestä tuli se, joka se on tänään. Tämä taulu on taidokkaasti tehty ja sopii useampaan kohtaan meidän kodissa, ja uskon että onkin välillä ihan virkistävää vaihtaa taulujen paikkaa. Nyt näyttää siltä, että meidän tokaluokkalainen haluaa tämän omaan huoneeseensa ja sinne se sopiikin erinomaisesti.
  • Seinävaate. Nohi Modernyarn käsin värjätyistä langoista sidottu seinävaate on kuin utuinen metsä (*tuote saatu). Siinä yhdistyy makramee-sidonnasta tutut solmut ja muotokieli, sekä perinteinen maalattu taide. Seinävaate tuo tilaan lämpöä ja akustiikkaa, ja lankojen pehmeä tekstuuri on miellyttävä katsella ja koskea. Tämä teos näkyy ensimmäisenä kun astuu meille ovesta sisään.
  • Kranssi. Johanna Pauliina Design tekee pääkaupunkiseudun ihanimmat kranssit ja kuivakukka-asetelmat, jotka kestävät pitkään ja sopivat mihin tahansa sesonkiin. Meidän tv-huoneessa on Johannan viime kesänä tekemä kranssi, ja se on yhä edelleen vehreä ja voimissaan.
  • Keraaminen taulu. Tanskalaisen Maja Dalgaardilta tilattu keraaminen taulu on moniulotteinen ja eläväpintainen valkea taulu, joka elävöittää meidän yläkerran käytävää.
  • Seinätekstiili. Kotimaisen Rilassante Designsin rauhoittava Silenzio -seinätekstiili on pyöreään puukehikkoon pehmeästä villasta käsintehty taideteos. Se on kevyt ja sopii moneen eri tilaan. 
  • Grafiikkateos. Brittiläisen Jessica Yolanda Kayen tuotannosta meidän kotiin valittu grafiikkateos on keveä ja kaunis. Hänen teoksissa heijastuu rakkaus, kaipaus ja yhteenkuuluvuus. Yhdestä viivasta koostuvat piirrokset kertovat tunteista ja haavoittuvuudesta. Tältä taiteilijalta haluaisimme tilata myös maalauksen joskus tulevaisuudessa. 
  • Taulukollaasi. Ferm Livingin printtikokoelmassa on asetelmapiirroksia maanläheisissä sävyissä. Kukin kokoelma on rajoitettu 500 kappaleeseen ja se vaihtuu aina kun edellinen on myyty loppuun. Tämä taulukollaasi koristaa meidän olohuoneen päätyseinää sohvan yläpuolella.
  • Peili. Ferm Livingin Pond-peilissä on upea orgaaninen muoto ja se luo mielenkiintoa hassun muotoiseen käytävätilaan yläkerrassa.
EcoDecorin Helsinki-karttataulu koossa L sijoitettiin pojan huoneeseen.
Nohi Modern Yarn seinävaate on kuin utuinen metsä.
Johanna Tuomisen tekemä kranssi ilahduttaa tv-huoneessa.
Jessica Yolanda Kayen grafiikkateos
Ferm Livingin taulukollaasi
Maja Dalgaardin keramiikkataulu
Rilassante Designsin Silenzio -seinätekstiili
Ferm Livingin Pond-peilissä on orgaaninen muoto

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.