Kaupallinen yhteistyö: Lumon Suomi

Marraskuu lasitetulla terassilla

Miten niin marraskuu on harmaa ja pimeä? Meillä terassikausi jatkuu yhä edelleen ja auringon säteet tavoittavat tänne vielä hyvin ainakin toisinaan. Panostaminen tähän ylimääräiseen oleskelutilaan todella kannatti, sillä tila on yhä edelleen meillä tiiviisti käytössä ja metsämaisemista haetaan inspiraatiota niin arkeen kuin lepopäiviin.

Meidän talon yhteydessä on useampi terassialue, joista jokainen on löytänyt omanlaisensa käyttötarkoituksen. Tämä kuvissa näkyvä yläkerran päätyparveke on ihan puhtaasti istuskelua, rentoutumista ja metsämaisemista inspiroitumista varten. Tänne on mukavaa tulla tuulettumaan kesken etätyöpäivän tai kotitouhujen, vaikka ihan hetkeksi. Ollaan huomattu että maiseman vaihto kirkastaa ajatukset tehokkaasti, siispä ei muuta kuin viltti ja hyvä kirja tai läppäri mukaan, kynttilät palamaan ja tunnelmoimaan. Tänä vuonna marraskuu on toisinaan hellinyt meitä lempeällä auringonpaistella, mutta viimaisinakin sadepäivinä lasitetulla terassilla on mukavaa katsella luonnon vetäytymistä talviunille, pysyen itse lämpimänä.

Marraskuun hentoisia valonsäteitä
Vastuullista kotimaista designia

Meidän rakkaus kotimaista designia ja käsityötä kohtaan löytää täyttymyksensä myös täällä lasitetulla parvekkeella. Suomessa on erittäin vahvat lasiteollisuuden ja -muotoilun perinteet ja Lumonin terassilasitustuotteet ovat alusta loppuun kotimaisia. Meille kotimaisuus tarkoittaa hyvää laatua, kaunista muotoilua ja kestävyyttä käytössä. Lisäksi se merkitsee suomalaisen yrittäjyyden tukemista, työpaikkojen pysymistä Suomessa ja kunnioitusta suomalaiselle elämäntyylille. Lumonin terassilasitukset on suunniteltu kestämään suomalaisia sääolosuhteita ja tuottamaan käyttäjilleen iloa vuosikymmenten ajan.

Lumonin tuotteiden valmistuksessa on huomioitu ympäristöystävällisyys meidän mielestä hyvin esimerkillisesti. Lasitusmateriaali on 95-prosenttisesti lasia ja alumiinia, jotka on helppo kierrättää. Materiaaleista noin 20% on kierrätettyä ja jopa 95% tuotannon lasijätteestä päätyy kierrätettäväksi. Myöskään logistiikkaketju ei ole pitkä, sillä tuotteet valmistetaan Kouvolassa ja asennetaan aina paikallisten asentajien toimesta. Täältä voit lukea lisää lasitusten valmistusprosessista.

Marraskuinen tuokio lasitetulla parvekkeella
Lasiterassin ilmastovaikutus kompensoitu jopa kolmessa vuodessa

Tiesitkö, että terassilasitus kattaa ilmastovaikutuksena jopa kolmessa vuodessa? Lumonin tekemän arvion mukaan yhden lasiterassin hiilidioksidipäästöt vastaavat noin tuhannen kilometrin ajamista henkilöautolla. Terassilasitus vaikuttaa talon energiankulutukseen ja vähentää lämmityskuluja, joten kaikista tuotannon ja kuljetuksen vaiheista syntynyt ilmastorasitus on kuitattu jopa kolmessa vuodessa. Meillä on koko talon pääty lasitettu kahdessa tasossa, joten laseja on runsaasti mutta myös vaikutus lämmitystarpeeseen on huomattava. Eletään marraskuun puoliväliä eikä vielä ole ollut tarvetta tehdä minkäänlaista lämmön säätöä sisätiloissa kesäkauden jäljiltä.

Terassilasitukset voi hyvin asentaa myös talvella, kuten mekin teimme, joten mikäli sinun terassiltasi vielä puuttuu lasitukset, kannattaa ottaa yhteyttä Lumonin edustajaan ja sopia ilmainen arviokäynti. Kurkkaa myös tästä meidän aiempi postaus asennuksesta ja asiakaskokemuksesta.

Viimalta suojaavat lasitukset, mukava asento sohvalla, kynttilät ja metsämaisema,
tässä on kaikki tarvittava.

2 Comments

 • Posted 9 joulukuun, 2020
  by Tuula

  Onpa ihanaa, että vielä marraskuussakin pääset nauttimaan terassilla oleilusta. Meillä on iso avoterassi täällä Seinäjoella ja siinä alkaa kyllä jo syyskuussa viimeistään olla viimeiset aamukahvihetket mahdollisia. Hieman olen haaveillut terassilasituksesta. No ehkäpä lähivuosina. Mielenkiintoista, että tuollainen lasiterassi kattaa ilmastovaikutuksensa kolmen vuoden sisään! https://liite.fi/terassi–ja-parvekelasitus.html

  • Posted 12 joulukuun, 2020
   by Villa Lume

   Kiitos kommentista, lasittaminen on ollut todella hyvä ratkaisu. Meillä on paljon terassialaa ja olisi sääli jos se olisi käytössä vain kesäisin.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.