Tässä seisomme uuden kotimme oven edessä, portaikossa, uuden alun tikarapuilla. Olemme asuneet täällä jo hetken aikaa, mutta vieläkin kotiovelle astuessa mieli käy usein läpi kaikki rakennusprojektin vaiheet; odotuksen, toiveet, paineetkin.

Tämä talo on rakennettu meitä varten taidolla, voimalla ja sydämellä. Harkko kerrallaan se on noussut silmiemme edessä, ja tullut osaksi meitä. Tässä se nyt on, koti. Ja tässä me olemme, valmiina astumaan sisään. Sydän avoimena ottamaan vastaan kaikki ne elämänmakuiset hetket, mitä tällä kodilla on meille tarjota. Tämä on niin paljon muutakin kuin seinät. Tämä on uusi elämänvaihe, täynnä uusia mahdollisuuksia.

Tämä projekti on tuonut meidät lähemmäksi toisiamme. Emme tarkalleen tienneet mihin ryhdyimme, vaan meillä oli unelma jota halusimme seurata. Nyt kun tuo unelma on vihdoin toteutunut, on helppo katsoa taaksepäin ja muistella kaikkia niitä tunnetiloja ja keskusteluita, joita kävimme matkan varrella yhdessä läpi.

Haasteet ovat olleet osin erilaisia kuin osasimme odottaa, eivät kuitenkaan suurempia kuin mitä olisimme pystyneet käsittelemään. Tiedostamme selkeästi, että moni asia olisi voinut mennä myös toisin, joten keskeisin tunnetila pitkin matkaa on ollut kiitollisuus. Kiitollisuus siitä, että kohdallemme osui hyvät yhteistyökumppanit; kiitollisuus siitä että lähipiiri on ollut tiiviisti tukenamme; kiitollisuus siitä että saimme pysyä terveinä; ja vielä siitä että rahoitus järjestyi.

Olisi hienoa sanoa että tämä talo on jotain minkä olemme luoneet yhdessä, mutta tosiasiassa olemme vain olleet ihaillen seuraamassa ammattilaisten työskentelyä. Olemme kulkeneet osaavien tekijöiden rinnalla viimeisen vuoden, ja kaikki ne ihmiset jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet tähän matkaan, heistä on tullut meille tärkeitä. Olemme luottaneet heihin ja he ovat paitsi täyttäneet, monin paikoin myös ylittäneet kaikki odotukset.

Se visio, joka meillä oli uudesta kodista projektin alkumetreillä, seisoo nyt edessämme. Se on jotain hyvin konkreettista, käsin kosketeltavaa, aitoa ja todellista. Uusi kotimme on jykevä ja vankka kivitalo, joka odottaa että täytämme sen elämällä. Meidän tehtäväksi jää elää todeksi arjessa se visio jonka itsellemme asetimme yhteisestä kodista ja elämästä, jokaisena päivänä.

Jos jotain tästä projektista opittua pitäisi jakaa, niin ehkä tämä:

  • usko itseesi ja tavoittele unelmiasi: kun asetat itsellesi selkeän tavoitteen ja teet kovasti töitä sen eteen, niin pian huomaat että päivä päivältä olet lähempänä – ja kun vain pusket eteenpäin tuli mitä tuli, lopulta vain taivas on rajana.
  • ole kiitollinen: myös haasteista kannattaa olla kiitollinen, sillä ne vahvistavat ja auttavat kasvamaan ihmisenä. Kuluneen vuoden aikana on ollut hetkiä jolloin on tuntunut, että rakentamiseen liittyvät haasteet ovat kaikista pienimpiä ja vähäpätöisimpiä meidän elämässä juuri sillä hetkellä. Haasteiden myötä elämästä ei välttämättä tule yhtään sen helpompaa, mutta sinusta tulee vahvempi. 
  • uskalla luottaa ihmisiin: voit välillä joutua pettymään, mutta yhdessä voit saavuttaa niin paljon enemmän kuin yksin.

Kiitos ystävät, että olette kulkeneet kanssamme tähän asti. Emme ole vielä kertoneet kaikkea, joten matka jatkuu ja tarina jatkuu. Valoa ja voimia syksyyn! 🙂

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.