Miten syntyi metsän siimekseen kohonneen kivitalomme sisustus?

Halusimme luoda tilan, jossa voisimme nauttia elämästä tässä ja nyt. Ihastuimme aikanaan tontin kesyttömään metsämaisemaan, ja halusimme toistaa luontoteemaa myös sisätiloissa. Nyt kun olemme jo reilun puoli vuotta saaneet täällä asua, on ollut ilo huomata kuinka luonnon kauneus ja voima todellakin tunkee sisään ovista ja ikkunoista. Siitä ammennettuun inspiraatioon rakentuu myös sisustuksemme.

Halusimme antaa ympäröivän metsän ohjata sisustusvalintojamme ja käyttää mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja sekä valikoida kotiimme värejä, jotka olisivat ikään kuin heijastuksia suomalaisesta luonnosta. Kotimme perussävyt ovat maanläheisiä ja neutraaleja. Olohuoneen ikkunoista näkyy terassin reunustamat kalliot, joiden sävyjä toistaa päätyseinään valikoitu verhoilukivi. Maisemaan kuuluu myös vivahteikas sekametsä, jonka vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa väririkkautta saamme ihailla lähes kaikista huoneista.

Luonnon omaa värimaailmaa olisi mahdollisuus korostaa myös kodin tekstiileissä, mutta toistaiseksi sisätiloihin valitsemamme sävyt ovat olleet neutraaleja. Omat värivalintamme jo tehtyämme, luimme jostain, että ihmisen kokonaisterveyttä parhaiten tukevat värit ovat neutraaleja maan sävyjä, rauhoittavaa turkoosia ja hentoa vaaleanpunaista. Ei siis ihme, että juuri nämä sävyt olivat niitä joita mieli muutenkin hamusi. Tässä vaiheessa elämää taitaa olla niin, että kaikilla mahdollisilla valinnoilla sitä pyrkii myötävaikuttamaan sekä omaan että läheisten kokonaisterveyteen. Varsinaista väri-iloittelua ei meiltä löydy, tai se on ainakin toistaiseksi rajoittunut lastenhuoneeseen ja leikkokukkiin.

Kodissamme keskeistä on ulko- ja sisätilojen välinen yhteys, joten halusimme luoda yhtenäisen ilmeen sekä sisälle että ulos. Niinpä sisustuksemme henkii raikkaan ulkoilmaelämän yksinkertaisuutta. Kokemus sisä- ja ulkotilojen välisestä tasapainosta heijastuu paitsi ikkunoiden, myös terassien pinta-alassa. Kodin kaikissa huoneissa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, jotka tuovat metsän lähelle. Nämä ikkunat myös avautuvat terasseille ja sallivat siten esteettömän yhteyden sisä- ja ulkotilojen välille molemmissa asuinkerroksissa.

Kalustevalinnoissa teimme yhteistyötä sisustussuunnittelijan kanssa ja keskityimme määrän sijaan laatuun. Halusimme valita pääasiassa vastuullisesti valmistettuja skandinaavisia tuotteita. Yksi huone jäi meillä vielä kokonaan tyhjäksi koska se on vailla selkeää käyttötarkoitusta. Muihinkin tiloihin hankimme tässä vaiheessa vain oleellisen, joten tilaa on vielä useammille täsmähankinnoille. Toiveena on löytää vielä jokin kalusteklassikko, jotain kierrätettyä, jotain jolla on historiaa, sekä kotimme olemukseen sopivaa taidetta.

Millaista tunnelmaa sinä haluat luoda kotiisi? Mistä ammennat inspiraatiota?

 • Sohva: Fogia
 • Muut kalusteet: Cobello
 • Taulut: Ferm Living ja Desenio
 • Lintuveistos: Uniqart Finland
 • Kulho: Studia Hanna Heino
 • Lautanen: Tonfisk Design

2 Comments

 • Posted toukokuu 12, 2020
  by Maaria

  Luonnon tarjoamat värit ovat ihania ja tosiaan ikkunoiden kautta kotiinne tulee kyllä hienoja metsän sävyjä. Mistä tuo keittiön pöydän päällä oleva kukkaruukku on? Olen itse katsellut juuri kukkaruukkuja, https://www.designkaupat.fi/kukkaruukut/k-597 , koska niiden avulla saisi vähän kiinnostavuutta muuten aika yksinkertaiseen sisustukseen. Nykyään myös tekokukat ovat kehittyneet ja ne sopivat myös hyvin tällaiselle henkilölle, joka ei aina muista kukkia oikein hoitaa.

  • Posted toukokuu 12, 2020
   by Villa Lume

   Hei, kiitos kommentistasi. Keittiön saarekkeella oleva musta ruukku on Muubsin ja hankittu Cobellosta. Ruukussa oleva kuivakukka-asetelma on Johanna Pauliina Designin käsialaa, se on tehty nimenomaan tuota ruukkua varten ja näyttää vieläkin yhtä ihanalta vaikka saatiin se jo ennen joulua. Kestävät ja ekologiset sisustuselementit ovat kyllä hienoja. Näin keväällä ja kasvukaudella erilaiset ruukut ovat todella hyvin ajankohtaisia ja niitä on tullut monista nettikaupoista myös selailtua. Melko hitaasti olemme edenneet sisustuksen kanssa ja arvioineet, että tietynlainen keskeneräisyys on toisinaan ihan ok. Valoa päivääsi!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.