Meidän kodinhoitohuone on tyypillinen sisustajan painajainen: ikkunaton ja käytävämäinen tila, jota reunustaa kaappirivistö.

Täällä pestään pyykkiä ja säilytetään liinavaatteita sekä siivousvälineitä. Täällä valmistaudutaan kylpyhetkiin ja kääriydytään pehmeisiin pyyhkeisiin saunan jälkeen. Tämä on myös meidän arkieteinen ja toimii läpikulkutilana vaatehuoneeseen sekä aulaan. Varsinainen monitoimitila, kuten kodarit kai usein tuppaavat olemaan.

Kuinka tehdä siitä toimiva ja viihtyisä, jotta pyykkipäivä sujuisi kuin tanssi ja paikat pysyisivät siistinä muitakin käyttötarkoituksia varten? Me turvauduimme minimalismiin sekä uuden ja vanhan väliseen kontrastiin. Seinien ja laattalattian lempeät sävyt tuovat tilaan pehmeyttä ja muutama kaunis esine riittää viimeistelemään huoneen. Teidän arvioitavaksi jää kuinka pärjäsimme?

Kaappitila oli jotain mistä emme halunneet tinkiä. Tilasta olisi varmasti saanut avaramman vähentämällä säilytystilaa, mutta me nimenomaan halusimme, että kaikki tavarat saisi kätevästi ovien taakse piiloon, jotta tila olisi helpompi pitää ilmeeltään siistinä vaikka sen käyttö on runsasta ja monimuotoista.

Ikkunattomuus ei alun perin kuulunut suunnitelmaan, vaan muodostui välttämättömäksi pahaksi koska paloturvallisuusmääräykset eivät sallineet lasillista ulko-ovea. Tämä tuli esiin vasta siinä vaiheessa kun ikkunat ja ovet tilattiin tontille, joten mitään vaihtoehtoista ikkuna-aukkoa ei siinä vaiheessa enää saanut tehtyä. Ikkunattomuus on toisaalta myös hyvä asia, sillä käytämme tilaa pukeutumishuoneena ja jos ovessa olisi ollut suunnitelman mukainen suuri ikkuna, olisi naapurista ollut vähintäänkin epäsuora näköyhteys. Luonnonvaloa onneksi kajastaa tähän tilaan kylpyhuoneen lasioven läpi.

Olisitteko tehneet jotain toisin? Onko teillä kodinhoitohuone ja mitä käyttötarkoituksia siihen kohdistuu? Mikä teille on tärkeää kodinhoitohuoneessa?

Yksi viimeistelemätön tila kodissamme on kodarin yhteydessä oleva vaatehuone. Se on hankalan muotoinen tila, joka tarvitsisi hyvin suunnitellun hyllyjärjestelmän. Käyttötarkoituksena mm. talvitakkien, kenkien, matkalaukkujen ja urheiluvälineiden säilytys. Onko hyviä vinkkejä tähän? Käymme tämän vaatehuoneen kimppuun viimeistään syksyllä, stay tuned.

Utility room

Utility rooms are typically decorators’ nightmares. That’s the case also in our home. Our utility room is an awkward aisle-like space that is framed with cabinets. It’s a multifunctional space that serves as a secondary entryway as well as a laundry room, and provides storage for linens and cleaning gear.

How to make it pretty and ensure it remains tidy for all purposes? We went with minimalism and coupled a few old pieces with new ones for contrast. The gentle earthy tones on the walls and floor allow for soft ambience. A few simple decoration items are enough to complete the space. How did we do?

3 Comments

 • Posted elokuu 9, 2020
  by erjilo pterin

  Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

  http://www.erjilopterin.com/

 • Posted marraskuu 10, 2020
  by autenticos y exclusivos

  Thanks-a-mundo for the article. Awesome.

  https://m.facebook.com/5juniorr

 • Posted marraskuu 18, 2020
  by cbd washington dc

  Tft6ga I was able to find good advice from your blog articles.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.