Keittiö – mitä haluttiin ja mitä suunniteltiin?

Siinä vaiheessa kun vasta haaveilimme raksaprojektista, toivoimme että meidän uuden kodin keittiöstä muodostuisi kohtaamispaikka niin perheelle kuin ystäville. Toivoimme modernia ilmettä, selkeälinjaisuutta, avaruutta, valoisuutta, ja sitä, että tavoittaisimme ympäröivän metsämaiseman myös hellan ja jääkaapin äärellä. Kirjoitimme toiveistamme täällä.

Suunnitteluvaiheessa kirjoitimme vision konkretisoitumisesta täällä. Yksi keskeisistä valinnoistamme keittiön suhteen oli pyrkimys maksimoida työskentely- ja säilytystila. Päädyimme asennuttamaan myös päätyseinälle yläkaapit, vaikka puntaroimme yläkaapitonta ratkaisua ja avohyllyjä. Ne olisivat mahdollistaneet sisustuksellisesti kenties persoonallisemman ilmeen. Meille tärkeintä oli kuitenkin tilan toimivuus sillä aavistelimme, että tulisimme tarvitsemaan kaiken mahdollisen säilytystilan.

Keittiön asennuksesta kerroimme täällä. Pienoiseksi haasteeksi muodostui silloin liesituuletin, mutta hyvä yhteistyö keittiötoimittajan kanssa mahdollisti laitemallin vaihtamisen sujuvasti toiseen, ilman että ylimääräistä alaslaskua tarvitsi tehdä vaikka liesituulettimen koneistolle varattu tila yläpohjassa olikin niukka.

Yksi vuosi täällä asuneena, miltä käytännön elämä näyttää?

Keittiö todellakin on meidän perheen kokoontumispaikka. Aamiaishetki vietetään baarijakkaroilla istuen ja ruokailupöydän ääreen kokoonnumme paitsi syömisen, myös töiden, läksyjen ja pelihetkien pariin.

Työskentelytilaa on ruhtinaallisesti ja tilassa mahtuu sujuvasti toimimaan useampi henkilö samaan aikaan. Liesi on sijoitettuna saarekkeeseen, mikä mahdollistaa seurustelun samalla kun kokkaillaan. Säilytystila on osoittautunut riittäväksi, mutta liikaa sitä ei meidän mielestä ole. Keittiön toiminnallisuuksista meidän suosikkeja ovat Cosentinon kivitasot, laatikostot hidastimilla, aamiaskaappi sekä apteekki- ja lemans-mekanismit. Parasta on se, että kaiken saa halutessaan piiloon ja siten tasot pysyvät siisteinä arjessa.

Keittiö erottuu kotimme muista tiloista selvästi, mikä on sekin ihan virkistävää. Tummanruskea päätyseinä tarjoaa vahvan kontrastin ja tekee tilasta kiinnostavan. Jo meidän raksavaiheessa alkoi keittiötrendeissä näkymään yhä enemmän murrettuja sävyjä ja puupintoja, mitkä ovat myös todella ihania. Meidän koti on täynnä murrettuja sävyjä muualla paitsi keittiössä. Tänne halusimme terävämpää kontrastia ja toteutuksen, jonka kanssa olisimme sinut useamman vuoden ajan riippumatta siitä mikä on trendien terävin kärki.

Mitä se maksoi?

Meidän keittiö maksoi kodinkoneiden ja asennuksen kera yhteensä n. 20 000 euroa. 

Mikä on parasta sinun keittiössäsi tai mistä haaveilet jos saisit uuden keittiön?

1 Comment

  • Posted marraskuu 14, 2020
    by sikis izle

    I have recently started a site, the information you provide on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. Korrie Chet Ackerley

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.