Kodinhoitohuone on kodin puhtauden sydän ja talon tärkeä monitoimitila. Usein se palvelee sekä arkieteisenä, pukuhuoneena, vaatehuollon työtilana että siivousvälineiden säilytystilana. Onnistuakseen monitoimitehtävässään, tulee kodinhoitohuoneen olla viihtyisä, kaunis ja toimiva tila, joka kutsuu tekemään ne arjen rutiinit jotka ovat välttämättömiä ja mahdollistavat onnellisen perhe-elämän.

Kodinhoitohuoneen suunnittelussa kannattaa huomioida perheen elämäntyyli ja tarpeet. Meillä kodarin käytön skenaarioihin kuuluu mm. pojan urheiluharrastuksen ja isännän työn edellyttämä nopea pyykkikierto, jotta sekä lähdöt että paluut sujuisivat suotuisasti. Tämän ohella haasteena on se, ettei ylimääräistä aikaa arkirutiinien pyörittämiselle juurikaan ole, joten homman täytyy olla nopeaa ja tehokasta.

Kodinhoitohuoneen tulisi mahdollistaa pyykinkiertorutiinien optimointi aina likapyykin säilytyksestä, pesuun, kuivaukseen ja puhtaan pyykin käsittelyyn. Yllättävän vaikea tehtävä ja meilläkin patenttiratkaisu on vielä työnalla…

Kodinkoneiden riittävä mitoitus on yksi keskeisimmistä asioista, joka liittyy sujuvaan pyykkikiertoon. Juuri nyt pähkäilläänkin, että riittääkö meille perinteinen pesukone ja kuivausrumpu kombo, vai tarvitaanko kaksi kuivaavaa pesukonetta? Oma kokemus kuivaavasta pyykinpesukoneesta ajoittuu noin kymmenen vuoden taakse ja silloin pyykit sai nostaa sieltä ulos kuivina mutta valitettavan ryppyisinä. Nyt vaikuttaa että kuivaavat pesukoneet ovat tekemässä uuden tulon. Ainakin Gigantin valikoimasta löytyy useita mielenkiintoisia malleja.

Mielellään kuulisimme kokemuksianne kuivaavista pesukoneista, anyone?

4 Comments

 • Posted 10 tammikuun, 2019
  by Mia

  Meillä on LG:n noin vuoden vanha kuivaava pesukone. En ole itse ihan täysin tyytyväinen siihen, koska kuivaustoimintoa ei voida käyttää kuten haluaisin. Kone kuumenee minusta pelottavankin kuumaksi, jos käytän täysin kuivaksi kuivaavaa ohjelmaa tai eco-ohjelmaa. Pesukoneen reunoille asennusohjeen mukaan olisi pitänyt jättää joka puolelle n. 2cm tyhjää tilaa ja nyt tyhjää on vain tason ja pesukoneen välissä. Luulen, että tämä on syynä tuohon kuumenemiseen. 30min ja 60 min ohjelmia voin sen sijaan käyttää, mutta pyykit jäävät tällöin hieman kosteiksi ja joudun ne silti levittämään kuivaustelineelle.

  Innoissani seuraan rakennusprojektianne, meilläkin rakentaminen alkuvaiheessa. Tarkoitus on päästä nyt alkuvuodesta hyvään vauhtiin rakentamisen kanssa ja odottelemme parhaillaan ensimmäisiä luonnoksia arkkitehdiltamme 🙂

  http://www.lily.fi/blogit/villa-lehikko-20

  • Posted 10 tammikuun, 2019
   by Villa Lume

   Kiitos kommentistasi. 🙂 Tuo sinunkaan käyttökokemus ei nyt kyllä satanut kuivaavan pesukoneen laariin, joten täytyy vielä miettiä asiaa. Paljon onnea alkavaan rakennushankkeeseen! Mielenkiinnolla odotan sinulta postausta millainen talo teille on tulossa, kunhan saatte suunnitelmat valmiiksi. Teillä onkin erinomaiset lähtökohdat kun taustalla on jo kokemus yhden talon rakennuttamisesta, eli tulee varmasti antoisa ja mielenkiintoinen rakentamisen vuosi teillekin. Tsemppiä ja ollaan kuulolla.

 • Posted 18 tammikuun, 2019
  by Decor For Myself / Saija

  Ostimme edelliseen taloon LG:n kuivaavan pyykkikoneen ja sillä on nyt siis neljäs vuosi menossa. Ylikuumenemista en ole huomannut eikä meillä taidettu jättää silloiseen kodariin minkäänlaisia tuuletusrakoja kalusteiden ympärille. Olen kyllä tykännyt siitä siinä mielessä, koska olen pyykkääjä, joka pyykkää vain yhtä lajia kerrallansa 😀 Eli pyykkään kerralla 8 kiloa vain sukkia ja taas toisena päivänä 8 kiloa kerrallaan miehen boksereita. Sinänsä kätevä kone, että ennen nukkumaan menoa laittaa likaset koneeseen ja aamulla ne saa puhtaana nostaa sieltä kaappiin. Lakanat se kyllä jättää ryppyisiksi, mutta tykkään muutenkin viikata lakanat märkänä “levähtämään” pariksi tunniksi tiukoissa paketeissaan ja sitten ripustaa kuivumaan. Näin niistä tulee kuin mankelin läpikäyneitä.
  https://decorformyself.blogspot.com/

  • Posted 18 tammikuun, 2019
   by Villa Lume

   Paljon kiitoksia tästä palautteesta. On rohkaisevaa, että löytyy myös täysin tyytyväinen kuivaavan pesukoneen käyttäjä. On siis vielä toivoa sen suhteen. 🙂 Kiitos myös käyttökelpoisesta vinkistä lakananlinttaukseen. Mun mielestä hankalia taiteltavia ovat erityisesti ne joissa on kuminauha ympärillä, vaikka käytössä ovatkin kaikkein parhaita. Oletpa todella organisoitunut pyykinpesijä, kunpa pystyisin samaan… Hieno talo on teille rakentumassa pohjoiseen, on aina hienoa nähdä kuinka ihmiset toteuttavat unelmiaan. Mielenkiinnolla jään seurailemaan teidänkin projektin etenemistä. Paljon onnea projektiin! 🙂

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.