Edellisten postausten konkretiasta on hyvä siirtyä sujuvasti taas haaveilun puolelle. Jonkin verran on tullut laitettua ajatusta siihen miten luoda sujuva yhteys sisä- ja ulkotilojen välille sekä tuoda ympäröivä luonto sisälle taloon.

Ajatuksissa siintää satunnaisia kohtaamisia metsän eläinten kanssa, puhtaan luonnon raikas tuoksu ja pakkashangen ihana pehmeys. Kuvittelepa aikainen aamu talvisena viikonloppuna, villasukat jalassa ja unihiekkaisin silmin teet matkaa kahvinkeittimen ääreen. Silmiesi edessä näkyy pihan poikki käyskentelevä peura, korkeat ikivihreät hongat ja hiljaa alas leijailevat lumihiutaleet. Kyllä kiitos.

Mahdollisuuksia luontovisioiden toteuttamiselle on paljon ja ne liittyvät aika pitkälti seuraaviin valintoihin:

Kuinka luoda yhteys sisä- ja ulkotilojen välille?

  • Ikkunat ja ovet
  • Piha ja terassit
  • Pintamateriaalit ja tekstuurit
  • Värit
  • Muodot
  • Huonekalut
  • Taide
  • Kasvit
  • Tekstiilit
  • Koriste-esineet

Pintamateriaalien osalta haaveissa on mm. tehosteseinä, jossa korostuu luonnon orgaaniset muodot ja tekstuurit (esim. rosoinen luonnonkivi tai panelointi/rimoitus). Lattiaan toivomme puun tuntuman (vaikka kyse olisikin laminaatista). Ikkunoissa valon ja varjon leikki sekä metsämaisemat tarjoavat varmasti ihailtavaa kaikkina vuodenaikoina. Kylpytilojen laatoissa tulee toistumaan joko marmorin eläväinen kuvio taikka koholaatan orgaaninen, aaltoileva pinta. Mitä mieltä olette näistä? Kerro kommenttikentässä oma mielipiteesi laattavalinnasta: marmori vai koholaatta?

Täällä kerrottiin meidän unelmien valkoisesta keittiöstä, mutta se mistä me ei haaveilla, on valkoiset seinät koko talossa. Älä ymmärrä väärin, me rakastetaan valkoista. Kaikissa asunnoissamme tähän asti on ollut valkoiset seinät. Nyt on kuitenkin aika elää vähän reunalla ja kokeilla beigeen ja harmaaseen taittuvia sävyjä… Tilauksessa on harmoniaa ja tilan tuntua, mutta myös sopivasti kontrastia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Toivelistamme kokonaisuudessaan löytyy täältä

Omaan kotiin kannattaa tietenkin valita värejä joita rakastaa. Meidän lempivärit muodostavat neutraalin ja maanläheisen paletin, joka syttyy eloon seesteisistä metsän ja taivaan sävyistä eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Pohjoista pimeyttäkin saa olla sopivasti myös sisätiloissa, vai mitä?

Yksi meistä toivottaisi tervetulleeksi myös leo- tai seeprakuosia sinne tänne, kun taas toinen vähän vierastaa eläinprinttejä… Täytyy siis etsiä kompromisseja, jotta saisimme toivotun määrän savannia olkkariin ilman että menee överiksi. Tärkeintä on se, että kaikki talon asukkaat voivat viihtyä ja tuntea olonsa kotoisaksi tehtyjen valintojen kanssa.

Tässä alla on meidän alustava sisävärisuunnitelma. Tarkoitus olisi lisätä beigen/harmaan sävyihin tehosteeksi muutamia metsän, taivaan tai meren värejä. Vaalea sininen, vihreä ja turkoosi ovat vahvoja ehdokkaita just nyt. Olisiko muita ehdotuksia?

Ikkunapinta-alaa meidän taloon tulee melko paljon ja ulko-ovia on piirustuksissa kaikkiaan seitsemän. Terassipinta-alaa on myös suunniteltu reilusti, joten yksi keskeinen haaste on luoda kutsuvia oleskelutiloja paitsi sisälle taloon, myös ulos pihalle ja terasseille.

Huonekaluihin ja piensisustustavaroihin emme ole ehtineet tässä vaiheessa projektia vielä paneutumaan. Vanhoja huonekaluja emme tuo mukana uuteen kotiin vaan  tarkoitus on aloittaa sisustaminen puhtaalta pöydältä.  

Vaikka toinen meistä on innokas sisustusharrastaja, pyydämme todennäköisesti ammattilaisen apua näihin molempiin haasteisiin. Palaamme tähän teemaan siis kattavasti vielä myöhemmin uudelleen lähempänä muuttoa.

Cobellossa ihastuttaa tämä puun runkoa muistuttava kukkaruukku. Saa nähdä löytääkö tällainen hienous tiensä meidänkin kotiin… Mitä pidätte?

Miten teillä luodaan tasapaino ulko- ja sisätilan välille?

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.