Niin kuin luonto herää kevätauringon voimaannuttamana uuteen kasvukauteen, myös omaa kotia – ja sen ihmisiä – voi auttaa heräämään talvesta lisäämällä iloa ja elämää.

Meille tuotiin tänään runsas kimppu pioneja, ja voi miten kauniita ne ovat. Kuinka ihanaa onkaan vain pysähtyä hetkeksi ja nauttia kevätkukkien hehkusta ja tuoksusta.

Perinteisesti juuri keväisin innokkaita kodin sisustajia kehotetaan tekemään ainakin nämä asiat: Tuo kotiisi eläviä kasveja, piristäviä värejä ja raikkaita luonnonmateriaaleja. Vaihda verhot, petivaatteet tai sohvatyynyjen päälliset. Ota käyttöön uudet servetit tai tabletit kattauksessa ja päivitä pyyhkeiden kuosit.

Nämä ovat kaikki ihan hyviä neuvoja. Tärkeintä on kuitenkin muistaa kaiken suorittamisen ja täydellisyydentavoittelun lomassa, että SINÄ olet kotisi tärkein tunnelmanluoja. Kun sinä voit hyvin, myös kotisi täyttyy leppoisasta ja rakkaudellisesta tunnelmasta jossa muidenkin on helppo viihtyä. Kun sinä voit hyvin, silloin myös kodissasi asuu rauha ja harmonia.

Ehkä tänä keväänä voisit luoda kodikasta tunnelmaa pitämällä entistä parempaa huolta itsestäsi? Mitä jos käyttäisit uusiin tekstiileihin varatut rahat tällä kertaa toisin ja hoitaisitkin kehoasi ja sieluasi? Mitä jos varaisitkin konserttiliput tai hieronnan? Tekisit luontoretken kevätkukkia keräillen ja linnunlaulua kuunnellen. Veisit lapset puistoon ja olisit aidosti läsnä. Laittaisit lempimusiikkiasi soimaan ja kokeilisit uutta reseptiä. 

Monille nämä asiat ovat varmasti itsestäänselvyyksiä, mutta toiset meistä jäävät helposti jumiin arjen suorituspaineisiin. Mitä ikinä teetkin, tee se iloiten, sillä kevät on riemukasta aikaa ja tarjoaa paljon syitä olla hyvällä mielellä. Ole kuin kevätkukka ja anna hehkusi kaunistaa kotisi ja sydämesi!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.