Valo on yksi keskeisimmistä keinoista luoda tilaan tunnelmaa ja tyyliä. Parhaimmillaan valo auttaa korostamaan kodin värejä, muotoja, tekstuureja sekä kalusteita. Valon avulla muiden sisustuselementtien vaikutus kertaantuu.

Luonnonvalo on tietysti pääroolissa, kun suunnitellaan asuintilojen valaistusta. Meidän projektissa isoilla ikkunoilla on pyritty mahdollistamaan auringonvalon pääsy sisälle taloon. Hämärtyvien iltojen iloksi on mietitty myös pihavalaistusta ja yritetty laittaa ajatusta siihenkin, miltä ulkotilat näyttävät talon sisältä katsottuna, kun ulkona on pimeää.

Winled teki taloomme valaistussuunnitelman, josta kerroimme jo aiemmin täällä. Suunnitelmaan sisältyi kiinteät valaisimet. Kodin tunnelmaa voi kuitenkin vielä täydentää kauniilla irtovalaisimilla, jotka toimivat sisustuselementteinä ja tuottavat tilaan valoa ja varjoja.

Näillä näkymin meidän uuteen taloon ei ole tulossa riippuvia kattovalaisimia ollenkaan, vaikka ne hienoja ovatkin. Sen sijaan saamme himmentimillä varustettuja kattoon upotettavia spottivalaisimia sekä epäsuoraa valoa kiinteisiin kalusteisiin asennettavien LED-nauhojen avulla. Tämän ohella haaveilemme erilaisista pöytä- ja lattialampuista, joiden tarkoitus olisi tuoda tilaan kodikasta kerroksellisuutta ja täydentää monitasoista valaistuskokonaisuutta.

Esimerkiksi Zarron, Vepsäläisen ja Finnish Design Shopin valikoimista löytyy ihastuttavia valontuojia, joista alla olevassa kollaasissa on meidän tämän hetken suosikit. Erityisen puhuttelevia ovat Flosin yksilöt, jotka voisimme hyvin nähdä olkkarin konsolipöydällä, tv-huoneen sohvan vieressä tai yöpöydällä valaisemassa iltalukemisia.

Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.