Aina ei tarvitse matkustaa kauas kokeakseen trooppista eksotiikkaa. Kenties hiilineutraalimpi tapa päästä tropiikkiin on luoda sademetsän tunnelmaa omaan kotiin. Eikö koti ole kuitenkin se paras ja rakkain lomaresortti?

Kerroimme aiemmin täällä, että ihailemme pelkistetyn rustiikkista ja orgaanista sisustustyyliä. Vuodenajan tai fiiliksen mukaan maanläheistä ilmettä voi skaalata aavikosta sademetsään ja valtamerestä tundraan.

Meillä on vielä joitain viikkoja aikaa muuttoon, ja tulemme sisustamaan uutta kotia vähitellen. Juuri nyt keskikesän kynnyksellä ja loman alkamista odotellessa, se tunnelma mitä kaipaamme kotiin on lempeän trooppinen.

Tämän tyylin voi toteuttaa minimalismina tai maksimalismina, eikä yhtään haittaa jos menee vähän överiksi. Saat ikioman viidakon tuomalla tilaan eläviä kasveja. Voit korostaa tunnelmaa lisäämällä myös tauluja, tekstiileitä tai esineitä, jotka toistavat vehreää kasvillisuus- ja luontoteemaa. Rottinki- ja puukalusteet toimivat hyvänä tehosteena.

Oikeastaan minkä tahansa huoneen voi sisustaa kasveilla. Ota metsämaisema osaksi olohuonettasi avaamalla ikkunat. Jos kuitenkin asfalttiviidakko on ainoa metsä mikä ikkunasta näkyy, voit luoda vehreyttä esimerkiksi ripustamalla viherkasveja amppeleihin ja ryhmittelemällä niitä ikkunan edustalle. Voit hoitaa tuoksuvaa yrttitarhaa keittiössäsi, loihtia viidakkoaiheisen kattauksen, rakentaa vertikaalisen puutarhan, kasvattaa puun portaikossa, tai muovata kylpyhuoneesta trooppisen levähdyspaikan. Tai voit kiinnittää kukan hiuksiin ja yllättää läheisesi hedelmäisellä sateenvarjodrinkillä. Matka paratiisiin alkakoon!

Lempeän lämmin tunnelma syntyy pienistä asioista. Meillä sen luominen aloitetaan olemalla kiitollisia autuaista levon ja loman hetkistä. Ihanaa kesälomaa ystävät!

Kuvat: Pinterest.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.