Pihatrendit

Tuusulan asuntomessuilla piharatkaisut ja puutarhatrendit kiinnostivat meitä oikein erityisesti, koska asia on meille hyvin ajankohtainen. Tänä kesänä saimme oman pihan suurelta osin valmiiksi, mutta etupiha on vielä asfaltoimatta ja rajatuijat istuttamatta.

Messukohteiden pihoissa oli odotetusti haettu helppohoitoisuutta. Niitä oli päällystetty vaihtelevasti nurmikolla ja kuntalla taikka vain koristekivillä ja betonilaatoilla. Joukossa oli minimalistisia ruukkupuutarhoja ja osittain pihalle oli tuotu myös taidetta. Kasveista heinät ja havut olivat vahvoilla.

Monilla pihoilla komeili grilli tai kesäkeittiö sekä ulkoporeallas tai ulkotulisija. Nämä taitavat olla muodostumassa suomalaisten kotipihojen peruspilareiksi. Isompia uima-altaita näkyi muutamia. Useammassa kohteessa oli myös erillinen sauna- tai muu lisärakennus, jonka avulla saadaan luotua aavistuksen verran mökkitunnelmaa keskelle kaupunkia ja kenties myös näkösuojaa.

Summa summarum: piharatkaisuissa ja puutarhatrendeissä näkyy vahvasti jo pidempään vallinnut suuntaus kohti helppohoitoisia kotipihoja, joissa korostuu asukkaiden elämäntilanteeseen liittyvät toiminnallisuudet ja arjen luksus.

Tuusulan messualueella Rykmentinpuistossa vehreyttä löytyy, ellei omasta pihasta niin läheisestä metsästä ja ulkoilupoluilta, puhumattakaan yhteisöllisestä yrttipuutarhasta ja oleskelutiloista.

Yhteisöllisyyden uusi tuleminen

Edellisessä postauksessa luettelimme suosikkitrendejä Tuusulasta. Se mikä listalta jäi puuttumaan on juurikin yhteisöllisyys, mikä saattaa kuitenkin osoittautua hyvinkin kauaskantoiseksi trendiksi, vaikuttaen pientaloasumiseen ja kaupunkisuunnitteluun tulevaisuudessa.

Suomessakin kaupunkien keskustoihin on jo rakentunut yhteisöllisiä kerrostaloja, jotka erottuvat edukseen yhteisillä tiloilla, monipuolisella aktiviteettitarjonnalla ja jopa palveluiden vaihdannalla. On hienoa nähdä että vastaava trendi on saamassa jalansijaa myös pientaloalueilla. Rykmentinpuistossa lasten leikkipuisto ei ole asukkaiden ainoa kohtauspaikka, vaikka sekin toki luontevasti yhdistää samassa elämäntilanteessa olevat perheet. Rykmentinpuistossa asukkaille on tarjottu useampia luontevia kohtauspaikkoja sekä mahdollisuuksia yhdessäoloon, harrastamiseen ja virkistymiseen.

Vahvimmin tähän yhteisöllisyyden trendiin oli tarttunut Lammi Kivitalojen kohde Duplio, joka muodostaa kauniin ja toimivan kodin kolmelle sukupolvelle.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.