Jokakesäinen käynti asuntomessuilla on ollut meidän perheessä perinteenä oikeastaan lapsesta saakka. Perinteisesti asuntomessuilla tarjoillaan kompakteja pientaloja ja kaupunkikoteja tiiviisti rakennetussa miljöössä, kuitenkin lähellä luontoa. Niin tälläkin kertaa.

Oman talon vastikään rakentaneena, odotimme mielenkiinnolla millaisia tunteita asuntomessut meissä herättäisivät. Mietimme löytyisikö messuilta jotain mullistavan hienoa ja alkaisivatko omat valinnat jollain lailla harmittamaan.

Suosikkitrendit

Meille resonoivia asumisen trendejä, joita nousi esiin Tuusulan kohteissa, voisi nimetä lukuisia. Ekologisuus ja vastuullisuus rakentamisessa ja sisustamisessa. Valoisuus ja korkeat tilat. Isot ikkunat ja peilipinnat. Ajattomat ja kestävät ratkaisut. Kotimaiset tuotteet. Eläväiset ja luonnolliset materiaalit. Murretut sävyt. Seesteiset makuuhuoneet. Leikkisät lastenhuoneet. Oman elämäntilanteen, -tyylin ja tarpeiden huomioiminen kodin tiloissa ja ratkaisuissa. Pehmeä (epäsuora) valaistus. Kulmikkuus ja orgaaniset muodot sopivassa suhteessa. Tätä listaa voisi jatkaa. Kenties moni näistä asioista ei mene koskaan pois muodista. Ehkä merkittävin trendi Tuusulasta on hiilijalanjäljen laskeminen ja sen muodostuminen osaksi asunnon arvonmääritystä. Sen vaikutukset rakentamiseen, asumisen ratkaisuihin ja kiinteistömarkkinaan voivat tulevaisuudessa olla huomattavat.

Messuilla oli monia todella hienoja ja mielenkiintoisia kohteita. Lähes jokaisesta löytyi jokin hieno oivallus tai elementti, josta voi ammentaa ideoita omaan kotiin tai seuraavaan projektiin. Esimerkiksi makuuhuoneen yhteyteen tehty vaatehuone, josta on kulku kodinhoitohuoneen kautta kylpyhuoneeseen, tai portaiden alaosan hyödyntäminen keittiön säilytystilana, lempeydellä sisustettu lastenhuone taikka kauniisti toteutettu seinäpanelointi. Alla kuvia meitä ihastuttaneista tiloista.

Lopuksi sanottakoon vielä tämä: Tuusulan asuntomessuilla oli upea ja monipuolinen tarjonta asumisen trendejä, joista monia on mukailtu myös meidän talossa. Messukierroksen myötä meille tuli entistä vahvemmin se tunne, että teimme oikeanlaisen ja hienon kodin, joka kestää aikaa ja on täydellinen juuri meille.

Oleskelutilat

Makuuhuoneet

Lastenhuoneet

Keittiöt ja ruokailutilat

Kylpyhuoneet ja saunat

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.