Tässä taloprojektissa meidän oman työn osuus on ollut hyvin vähäinen. Työmaasiivoojiksi meidät on kuitenkin kelpuutettu ja se rooli onkin sopinut meille paremmin kuin hyvin.

Tähän mennessä siivousurakka on selvästi alittanut meidän oman työmääräarvion, mutta uskomme että sisätyövaiheessa siivottavaa tulee olemaan enemmän. Meillä untuvikoilla oli alun perin sellainen käsitys, että joka päivä pitäisi käydä siistimässä paikkoja raksalla, mutta itse asiassa kerran viikossa on rungon pystytysvaiheessa riittänyt oikein hyvin.

Aikaa rakennussiivoukselle on pitänyt varata pari tuntia joka viikonloppu. Hommia ei ole puskettu raivolla, vaan välillä on nojailtu harjanvarteen tai toisiimme, ja fiilistelty rakentuvaa taloa ja haaveiltu sen tarjoamasta asumiskokemuksesta.

Raksasiivoukseen käytettyyn aikaan on vaikuttanut meneillään oleva työvaihe. Tähän mennessä on enimmäkseen kertynyt muovijätettä, laudanpätkiä sekä vanerin ylijäämäpaloja.

Työmaasiivoojan tehtävä sisältää roskien keräämistä rakennuksen sisältä ja tontin alueelta, sekä niiden poiskuljettamista. Roskien poiskuljetukseen on käytetty välillä peräkärryä ja toisinaan pakattu jätesäkit henkilöautoon. Roskaa kertyy sen verran, että keskimäärin kerran kuukaudessa on pitänyt käydä sorttiasemalla tyhjentämässä täysinäinen peräkärry. Viime viikolla tontille tilattiin ensimmäistä kertaa vaihtolava.

Urakkaa helpottaa paljon se, että rakentajat ovat ammattilaisia ja pitävät paikat oman työnsä ohella hyvinkin siistinä ja pyrkivät keräämään roskat tiettyyn kohtaan. Kaikkiaan työmaalla touhuaminen on hyvää jumppaa ja mukavaa ulkoilua, me ollaan puhuttu jopa työmaatreffeistä. Emme siis ole lainkaan pitäneet sitä kuormittavana tai ikävänä tehtävänä, vaan päinvastoin on ollut mukavaa käydä raksalla seuraamassa meneillään olevaa työvaihetta ja haaveilemassa talon valmistumisesta.

Työmaasiivoojana tarvitset ainakin nämä:

 • jätesäkkejä
 • työmaahanskat (thermohanskat, jos rakentaminen sijoittuu talveen kuten meillä)
 • vaatteet jotka saavat likaantua tai mennä rikki
 • hyvät kengät esim. kumpparit

3 Comments

 • Posted 18 tammikuun, 2021
  by Tuula

  Aikamoinen määrä roskaa kyllä syntyy tuollaisen urakan seurauksena. Meilläkin alkaa olla taloprojekti siinä vaiheessa, että isoin rakennussiivous on edessä. Toki pientä siivousta on koko prosessin ajan harrastettu. Kumpparit on kyllä tuossa hommassa ehdottomat! https://ltqrakennus.fi/palvelut/puhtauden-ja-polynhallinta/rakennussiivous

 • Posted 22 huhtikuun, 2021
  by Tiina

  Meillä oli Turussa taloprojekti. Rakennusjätettä syntyy aivan mielettömät määrät! Vaihtolavalle oli paljon käyttöä koska sinne pystyi kippaamaan kaiken ylimääräisen ja käyttökelvottoman. https://www.okpalvelut.fi/vaihtolavat

  • Posted 17 toukokuun, 2021
   by Villa Lume

   Me tehtiin kaatiskeikkoja peräkärryllä ja vaihtolavaa tarvittiin vain pari kertaa, mutta jos ei ole kärryä niin vaihtolava on varmasti pakollinen. Mukavaa kesänalkua sinulle!

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.