Työmaalla on huhkittu nyt myös ulkohommissa ja lapio on heilunut. Sepeliä on tuotu pihaan useampia rekkakuormallisia ja kuljetettu takapihalle bobcatilla. Etupihaa lukuunottamatta sepelipeti alkaa olemaan lopullisessa korossa ja valmis ottamaan vastaan terassirakenteet. Pihatäytöissä asialla on ollut jälleen meidän luottomaanrakentaja Mäkinen.

Ennen terassia saapuvat kuitenkin ulkorappaajien telineet. Päädyimme teettämään rappauksen sittenkin jo tänä kesänä talon valmistumisen yhteydessä, sen sijaan että olisimme odottaneet yhden lämmityskauden yli ensi kevääseen. Vastaava ratkaisu tehdään käytännössä kaikissa myyntiin rakennettavissa kohteissa, joten niinpä mekin uskalsimme sen tehdä useampaa ammattilaista konsultoituamme.

Parvekkeillakin on tapahtunut, sillä yläkerran terassien lattioihin on asennettu vesieristeet. Ne laatoitetaan lähiviikkoina.

Pihasuunnitelma on vastikään päivitetty lopulliseen muotoonsa pienin muutoksin. Näyttää siltä että pääsemme elo-syyskuussa kuntan asennushommiin. Valmistuvan talon ohella olemmekin tosi innoissaan myös ympäröivistä ulkoalueista, ja siitä että luonto on lähellä.

Tulevien päivien sääennuste näyttää siltä, että heinäkuun helteiden sijaan joudumme toivottelemaan sydämen lämpöä!

9 Comments

 • Posted 9 huhtikuun, 2020
  by Nimetön

  Pihasuunnitelma alkaa meillä olemaan valmis. On hienoa, että saamme pihaamme vihdoin hieman muutosta. Onneksi meillä lähellä on myös luontoa.

 • Posted 23 marraskuun, 2020
  by Tuula

  Hyvin näyttää pihatyöt etenevän. Tyttäreni osti puolisoineen tänä kesänä vanhan omakotitalon ja ovat sitä nyt rempanneet ahkerasti. Ensi kesänä heillä olisi tarkoitus laittaa pihaa, mutta ovat vasta alustavasti hieman kartoittaneet mahdollisia työmaapalveluita. Itsekin olen hieman autellu pihasuunnitelmissa ja konsultoinut heitä asian tiimoilta, sillä omaa isoa pihaa on tullut rempattua vuosikymmenten ajan.

  https://www.tankkauspartio.fi

 • Posted 24 marraskuun, 2020
  by Mari

  Noissa maantakennustöissä on kyllä paljon hommaa, mutta onhan se palkitsevaa nähdä kun talo alkaa muotoutua. Rakensimme jokunen vuosi sitten puolisoni kanssa oman talon ja vaikka projekti oli mielenkiintoinen ja opettava niin ainakaan vielä en haikaile niiden aikojen perään. Piha on meilläkin vielä hieman kesken, joten jonkunlaista pihasuunnittelua pitäisi vielä lähivuosina harrastaa.

  https://www.talonpohjat.com/palvelut/maanrakennus

 • Posted 25 marraskuun, 2020
  by ninni

  Löysin blogisi tänään ja olen kahminut postauksia läpi ja innolla odotan pääseväni kohtaan, jossa talo on valmis. Rakennusprojektianne on ollut aivan ihana päästä seuraamaan näin blogipostauksien kautta! Miten olette suunnitelleet kattoterassin toimivuuden talveksi, sataako lumi terassille (täytyykö kolata yms. pois) vai kuinka?

  • Posted 2 joulukuun, 2020
   by Villa Lume

   Voi miten kiva kuulla että olet löytänyt täältä inspistä. <3 Kattoterassille tosiaan sataa lumi, jos lunta on sataakseen. Jos tulee paljon lunta niin se myös täytyy kolata pois. Sen jälkeen kun tänne muutettiin ei lunta ole kauheasti näkynyt, joten se ei ole aiheuttanut ylimääräistä hommaa. Toki jopa toivotaan että saataisiin eteläänkin sopivasti luminen talvi. Ihanaa joulunodotusta! 🙂

 • Posted 1 joulukuun, 2020
  by Sari

  Iso projekti teillä meneillään. Meidänkin pitäisi tehdä pieniä maanrakennushommia täällä Jyväskylän seudulla ensi keväänä. Tänä kesänä ei millään kerennyt. Tuo sää on kyllä iso vaikutin siihen kuinka nopeasti hommat etenee.

  https://www.jarvioy.fi/maanrakennus

 • Posted 9 helmikuun, 2021
  by Mira

  Kiva seurailla tällaista projektia. Itse olen myös haaveillut oman talon rakentamisesta, mutta toistaiseksi rakennushommat ovat keskittyneet lähinnä mökin laittamiseen ja sen pihasuunnitelman tekemiseen. Ostimme vuosi sitten todella vanhan mökin, jolle olisi tarkoitus seuraavaksi saada sähköt ja tehdä näin ollen sähkökaapeleiden alitus. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

 • Posted 18 helmikuun, 2021
  by Satu

  On kyllä ihanaa jos luontoa on paljon lähellä! Kiva, että pihasuunnitelmanne alkaa olla valmiina. Tuttavammekin rakentavat uutta taloa Kiteellä ja heillä on seuraavaksi edessä sadevesijärjestelmät. Tämä talvi ja pakkaset tosin luo heille omat haasteensa noissa ulkohommissa. https://www.maanrakennusikaheimonen.fi/maanrakennustyot

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.