Talotarjonnan seuraaminen pääkaupunkiseudulla on ollut osa meidän arkea jo pitkään. Se on ollut eräänlainen harrastus ja mielenkiinnon kohde, vaikka varsinainen ostaminen ei olisikaan ollut itselle ajankohtaista. Etuovi.com:in ja Oikotie.fi:n tarjonnan aktiivisen seuraamisen ohella ollaan välillä hypätty autoon ja ajeltu erilaisille asuinalueille ihan vain katselemaan taloja. Vuosien varrella on tullut lukemattomia haaveilevia katseita heiteltyä auton ikkunasta… Se on auttanut muodostamaan omaa visiota sekä lisännyt tietoisuutta hintatasoista, suosituista pohjaratkaisuista, tyypillisistä julkisivuista ja eri asuinalueista. Lisäksi se on vahvistanut omaa tahtotilaa ja kannustanut tekemään ratkaisuja.

Myös matkustellessa meillä on ollut tapana ihailla paikallista kiinteistökantaa ja imeä niistä vaikutteita. On valtavan mielenkiintoista ja opettavaista tutustua erilaisten ihmisten elämäntapoihin ja asuinympäristöihin eri maissa ja kulttuureissa. Useimmat meistä viettävät suurimman osan elämästään omassa kotiympäristössään, joten se kertoo jotain ihmisestä millaisen tilan hän on luonut ympärilleen.

Kysymys ostamisesta tai rakentamisesta tuli todenteolla ajankohtaiseksi viime vuonna. Ensin tarkoituksena oli ostaa valmis talo, ja voi miten sitä oikeaa etsittiinkään. Puoli vuotta selattiin nettiä, kontaktoitiin välittäjiä ja juostiin näytöissä. Tulos oli se, että vaikka muutama kohde saikin pienen liekin syttymään, lopulta kuitenkin tuntui ettei sitä meidän unelmien taloa olisi vielä ollenkaan rakennettu, vaan se jäisi meidän tehtäväksi.

Lähipiirissä on vuosien varrella ollut useampia talonrakentajia ja rakennusprojekteja, joten rakentaminen ei ole ollut hirvittävän kaukaista ja pelottavaa vaan se on tuntunut jopa melko luonnolliselta tavalta hankkia itselle koti. Ellei suorastaan lapsuuden haave, niin ainakin pitkäaikainen unelma on omakotitalon rakentaminen meille ollut. Olemme molemmat viettäneet lapsuutemme omakotitalossa asuen, joten oma tila ja ympäröivä piha on jotain, mistä olemme pitkien kaupunkien keskustoissa vietettyjen vaiheiden jälkeen alkaneet erityisesti kaipaamaan.

Toki olemme myös kuulleet kaikki kauhutarinat mikä rakentamisessa voi mennä pieleen, ja lähipiirissäkin rakentamisen nurja puoli on valitettavasti tullut esiin. Monesti olemme kuulleet, ja olleet melko lähellä todistamassa, miten rakentaminen koettelee paitsi kukkaroa, myös henkistä ja fyysistä jaksamista sekä ihmissuhteita. Meillä ei ole ollut mitään erityisiä valmistautumiskeinoja käytössä omaan projektiin lähtiessä, vaan tulta päin -asenteella ja vahvalla tahdonvoimalla mennään. Olemme keskenämme puhuneet paljon siitä mitä haluamme ja mitä olemme valmiita laittamaan likoon sen saamiseksi, olemme keränneet tietoa ja käyneet pitkiä keskusteluita tuttavien kanssa, jotka ovat rakennushankkeita jo toteuttaneet. Ennen kaikkea yritämme suhtautua tähän niin kuin muihinkin asioihin elämässä, rauhallisesti ja levollisin mielin. Olemme siinä mielessä onnellisessa asemassa, että lähipiiri tukee meitä kaikin tavoin ja olemme myös itse valmiita astumaan epämukavuusalueelle. Uskotaan, että tuli mitä tuli niin kaikki järjestyy.

Meille on ollut erityisen tärkeää valita projektiin hyvät ja luotettavat yhteistyökumppanit lähes ainoastaan suositusten kautta, ja niistä kerromme lisää vähän myöhemmin.

Mihin vaakakuppi kääntyy omalla kohdallasi, ostamiseen vai rakentamiseen?

 

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.