Tällä viikolla valettiin yläkerran lattia. Lattiavalun valmisteluihin kuuluu mm. sähkönsyöttöputkien asennus, alakautta tulevien rasioiden kiinnitys rakenteeseen, verkkojen asennus ja valukoron merkkaus ympäri ulkoseiniä.

Alakerrassa lattiavalu tehdään ensi viikolla. Alakerrassa lattiatöitä edelsi alapohjan sulattaminen sähkö- ja diesel-lämmittimillä. Sähkölämmittimet ovat puhallelleet jatkuvasti siitä lähtien kun katto saatiin päälle ja höyrynsulut paikoilleen. Lisäksi muutaman päivän ajan oli diesel-lämppäri käynnissä 24/7. Lämmitintä piti tankata 6h välein, ja kylläpä oli tehokas. Meidän fiksut rakentajat olivat kyhänneet lämpötunnelin, jotta lämpö levittyisi mahdollisimman laajalle alueelle maanpinnalla ennen nousemistaan ylöspäin.

Meillä on maanvarainen alapohja ja sepelimattoa jouduttiin hieman kaivamaan auki, jotta saatiin maalämpöputkitukset paikoilleen. Nyt on alakerran lattiaan jo eristeet asennettu, väliseinälinjat merkattu eristeeseen ja alkuviikosta lisätään vielä raudoitukset sekä lattialämmitysputket valmiiksi valun alle.

Maalämpökaivo porataan ensi viikolla ja pian alkaa väliseinien pystytys. Odottelemme innokkaasti myös ikkunoiden ja ovien asennusta.

2 Comments

 • Posted 21 marraskuun, 2020
  by Syreeta

  Hey very interesting blog!

  Here is my blog post – we just did hat official

 • Posted 30 marraskuun, 2020
  by Tuula

  Tyttäreni rakentaa juuri ensimmäistä omaa taloaan ja heilläkin alkaa valuhommat näinä päivinä. Nyt heillä on vielä valumuottien asennukset meneillään. Ikkunoiden ja ovien asennus on jännä hetki, silloin tuntuu, että talo alkaa vihdoin näyttää asuintalolle.

  http://www.camteam.fi/palvelut/ruiskuvalumuotit/

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.