Kivitalon julkisivurappaus on monivaiheinen ja vaativa urakka, johon tarvitaan taitoa ja kokemusta. Työ on fyysisesti vaativaa, sillä hommia tehdään ajoittain sekä korkealla telineillä että maanrajassa kyykkien. Työ vaatii tarkkuutta ja keskittymistä, jotta lopputuloksena on kaunis ja kestävä omakotitalon pinnoite.

Meidän rappausurakoitsijana on toiminut Etelän Rappaus (tuotealennus saatu). Rakennuttajalle mikään ei tuota niin paljon iloa kuin se, että saa ihailla ammattilaisen tekemää työtä josta syntyy hyvää jälkeä. Meidän taloprojektissa on ollut poikkeuksellisen hyvät yhteistyökumppanit ja tässäkin urakassa ilahduttavaa on ollut se, että heti ensikontaktista alkaen yhteydenpito ja yhteistyö on ollut sujuvaa, sovitut asiat on hoidettu tyylikkäästi ja iltaisin työmaakäynneillä on pystynyt seuraamaan homman etenemistä.

Rappaaminen on hyvin pitkälti käsityötä. Urakka alkoi heinäkuun puolivälissä telineiden pystytyksellä ja seinäpintojen putsauksella. Ikkunat ja ovet suojattiin rakennusmuovilla. Kulmat ja aukot vahvistettiin kulmaverkoilla. Betonipinnat hiottiin, jotta laasti kiinnittyisi niihin kunnolla.

Varsinainen rappaustyö alkoi tasoituslaastin levityksellä. Kaikki seinäpinnan epätasaisuudet tasattiin Sto Levell Evo verkotuslaastilla. Laasti levitettiin seinään rappauspumpulla ja tasoitettiin teräslastalla 3-6mm paksuiseksi kerrokseksi. Lasikuituverkot painettiin märkään laastipintaan siten että verkot limittyivät toisiinsa, sitten pinta tasoitettiin lastalla. Kulmissa ja pielissä käytettiin kulmaverkkoja. Verkkojen päälle levitettiin ja tasoitettiin vielä toinen laastikerros. Laastin kuivuttua kiinnitettiin ikkunapellit ja listat ennen pohjustusta. Seinäpinnat pohjustettiin valkoisella pinnoiteprimerilla.

Lopullinen pinnoitus tehtiin Ston 1,5mm  pinnoitteella hiertämällä. Silikonihartsipinnoite levitettiin ja liipattiin runkoaineen vahvuiseksi ja hierrettiin lopulliseen muotoonsa käsin. Valmiiksi rapatusta talosta jaamme kuvia lähipäivinä. 🙂

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.