Meidän talon välipohjarakenteisiin kuuluu ontelolaattojen ohella paikalla valettuja teräsbetonilaattoja. Joulunalusviikolla tontilla jatkettiin välipohjan vaakarakenteiden muottien rakentamista. Muottialustat on asennettu teräsholvitukien varaan ja holvituet on jäykistetty vaakaan ja diagonaaliin laudoilla. Rakenne on mitoitettu ottamaan vastaan betonin paino. Muottityön yhteydessä on asennettu myös raudoitukset betonivalun alle. Raudoitteina käytetään harjaterästä ja betoniteräsverkkoja.

Alkutalven leuto sää on ollut eduksi rakentamisessa. Kuluneen viikon lumisateet ja pakkanen asettivatkin tiettyjä haasteita erityisesti betonivalun toteuttamiselle. Oli huolehdittava tontille johtavan tien auraamisesta ja hiekoittamisesta, jotta betoniauto pääsisi turvallisesti talon luo. Tähän mennessä kaikissa betonivaluissa on käytetty talvibetonilaatua, mutta tällä viikolla huolehdittiin lisäksi betonoitavan rakenteen lämmityksestä, sillä valettu betoni ei saa jäätyä ennen kuivumista. Taitavat rakentajamme eivät sääolosuhteita säikähtäneet ja Catevasta sai tilattua auraus- ja hiekotuspalvelua onneksi lyhyelläkin varoitusajalla.

Lumi on valkaissut tontin, joulu saa tulla.

3 Comments

 • Posted 20 marraskuun, 2019
  by Bea

  Mukava lukea teidän blogia, kun meillä samaan tapaan etenee taloprojekti. Meillä on joulun alla myös sama operaatio tulossa. Hyvä kun muistutit että pitää hiekottaa osio mistä betonirekka menee. Teräsverkot saapuivatkin jo pihaan.

  • Posted 23 marraskuun, 2019
   by Villa Lume

   Ihanaa kuulla että teilläkin rakennetaan. Paljon tsemppiä, kärsivällisyyttä ja hyvää mieltä projektiin ja talvirakentamisen haasteisiin. Pidetään yhteyttä! 🙂

 • Posted 14 helmikuun, 2020
  by Nimetön

  Lumisateet ja pakkanen tuo kyllä omia haasteita. Raudoitukset saatiin tontillamme valmiiksi. Puuhaa olisi tälle viikonlopulle paljon. https://www.nordraudoitus.fi/raudoituspalvelu

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.