Jo vuosikausia seuraamamme sisustusbloggaajaidoli Kerttu Pylvänäinen @modernistikodikas heitti haasteen vastata kahdeksaan kysymykseen kodin tiloista. Tässä meidän vastaukset:

Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Kyllä meidän kodin paraatipaikka taitaa olla olohuoneessa, josta avautuu suomalainen sielunmaisema eli metsä. Olohuoneesta käsin olemme jo seuranneet metsän eläinten touhuja, kuten oravien pesänrakennuspuuhia, linnunpoikasten ensimmäisiä lentoja, jänisten loikkakilpailuja, kettua metsästysretkellä ja kauriita syömässä meidän mustikoita. Jokaisella vuodenajalla on jotain erityistä tarjottavana ja ne tuovat myös meidän sisustukseen uusia värejä ja ulottuvuuksia. Se, että pääsee todistamaan luonnon ihmeitä näin läheltä, tekee tästä paikasta suorastaan taianomaisen.

Sumuinen marraskuun päivä
Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä? 

Keittiö on meillä se tila, joka eniten sotkeentuu koska sitä käytetään jatkuvasti. Rakennusvaiheessa halusimme luoda tästä tilan, jossa saisi helposti kaiken piiloon, mutta silti jostain kumman syystä aika usein käytetyt astiat, leivänmuruset ja erilaiset askartelut sekä urheilu- ja sisustuslehdet jäävät lojumaan pitkin tasoja. Toisaalta, ne ovat merkkejä siitä että täällä on elämää, mikä jo sinänsä on valtava kiitollisuuden aihe. Kerran päivässä pikku siivous estää isomman kaaoksen ja siten on helppoa säilyttää mielenrauha. 

Keittiöstä näkyy metsä
Paikka, jossa viihtyy koko perhe? 

Tv-huone on olokeittiön ohella se tila, missä vietämme eniten aikaa yhdessä perheenä. Isoon löhösohvaan mahdumme kaikki kolme melko väljästi uppoutumaan tyynykasaan ja rentoutumaan. Koronan myötä tuntuu että aika on alkanut kulumaan hitaammin ja meistä on tullut varsinaisia sohvaperunoita. Mikään ei voita tunnelmointia kotona kynttilänvalossa, mukavasti sohvalla loikoillen. Kolmisin katsomme tv:stä mieluiten hauskoja kotivideoita ja erilaisia laivadokumentteja. Aikuisten kesken juuri nyt parasta tv-viihdettä on Le Bureau ja the Morning Show.

Sohvaperunoiden lempipaikka
Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Makuuhuone on rentoutumisen mekka. Siellä nukutaan hyvät unet, mutta nykyisin se palvelee toisinaan myös etätyöpisteenä. Makkarin ohella sauna on listan kärjessä kodin rentoutumispaikoista. Kiireetön kylpyhetki on ihan parasta. Meillä sauna lämpeää 1-2 kertaa viikossa ja voi miten se on joka kerta yhtä ihanaa ja uudistavaa. Saunasta pääsee kodarin kautta ulkoportaita pitkin ulkoporealtaaseen, jossa rentoutumishetki voi jatkua. Turhaan ei sanota, että puhtaus on puoli ruokaa.

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi? 

Meillä on yksi ylimääräinen makuuhuone, joka oli pitkään täysin tyhjillään. Tällä hetkellä se palvelee joogahuoneena. Siellä on myös lasten kerrossänky, ja toisinaan lasten leikit ulottuvat naapurihuoneesta myös tänne, eli tämä on vähän semmoinen hassu tila vailla selkeää tarkoitusta.

Paikka, jossa olette kun teillä on vieraita?

Olohuoneessa ja ruokapöydän ääressä käydään parhaat keskustelut sukulaisten ja ystävien kanssa. Tykkäämme laittaa ruokaa ja kattaa pöydän kauniiksi, joten yhteiset hetket perheen ja ystävien kanssa ovat kultaakin kalliimpia. Koronan takia meillä on tosin vielä tuparitkin pitämättä, ne saa todennäköisesti odottaa ensi kesään.

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Tähän on vaikea vastata, koska olemme tosi kiitollisia tästä kodista kokonaisuutena. Terassit ovat tämän kodin se juttu, mutta niistä juuri kirjoitettiin edellisessä postauksessa. Eteisestä tuli myös aika kiva. Ulkovaatekaapin peiliovet ja portaikon lasikaiteet tekevät tilasta avaran. Lisäksi täältä avautuu maisema suoraan olohuoneen läpi metsään, eli heti sisään astuessa näkyy jotain ihanaa.

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Meidän talo on vasta vuoden vanha, joten remppaa ei vielä tarvita, mutta kiireellisen konmarituksen tarpeessa olisi meidän alakerran vaatehuone, joka on niin uskomattoman tavarakaaoksen valtaamana, etten edes kehtaa jakaa siitä kuvaa täällä  Myös ulkovarastot ovat vielä täynnä raksatavaraa, toiseen varastohuoneeseen olisi tarkoitus tehdä kuntosali ja toiseen toimiva säilytystila. Kuvassa on otos kodinhoitohuoneesta, jonka vieressä edellä mainittu sotkupesäke sijaitsee.

Kiitos Kertulle vielä ihanasta haasteesta ja mahtavan inspiroivasta blogista, jota edelleen fanitamme isosti. 🙂

1 Comment

  • Posted 10 joulukuun, 2020
    by altyazili

    Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted to mention that I have really enjoyed surfing around your blog posts. Kara Brooke Moe

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.