Tällä kertaa pysähdys Shanghaissa oli sen verran pikainen, että kaikki tämän postauksen kuvat on otettu vain parin korttelin alueelta Pudongissa. Kyllä Shanghaissa olisi paljon muutakin nähtävää, olkoonkin että kohti taivasta kurkottavat pilvenpiirtävät ovat tämän kaupungin tunnusmerkkejä.

Kuvissa komeilee muun muassa Shanghain kolme korkeinta rakennusta. Pyöreän muotoinen Shanghai Tower (632m) on tällä hetkellä myös Kiinan korkein ja maailman toiseksi korkein rakennus. Shanghai World Financial Center (492m), jonka yläosa näyttää vähän kuin salkun kahvalta, on Kiinan viidenneksi korkein rakennus. Oriental Pearl Tower (470m) erottuu massasta ainutlaatuisella muodollaan, ollen ehkä koko kaupungin ikonisin pytinki ja antaen oman mausteensa Shanghain komealle skylinelle.

Shanghaissa kaikki on suurta ja mahtavaa. Lähes 27 miljoonalla asukkaallaan Shanghai on Kiinan suurin ja maailman kolmanneksi suurin kaupunki, ainakin jos kokoa mitataan väestömäärän mukaan (UN DESA). Sen lisäksi että shoppailun ja kulinarismin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ihmisiä täältä ei myöskään puutu.

Vaikka urbaanin elämän syke on jotain mikä usein vetää puoleensa ja saa veren syöksymään nopeammin suonissa, tulee toisinaan myös hetkiä, jolloin edestakaisin vellovat ihmismassat alkaa vähän ahdistamaan. Niinä hetkinä tietoisuus siitä että kotimatka on pian alkamassa tekee todella onnelliseksi. Sitä osaa arvostaa että on koti johon palata, oma pieni paikka jonne voi paeta maailmaa, jossa voi rauhoittua ja vain olla.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.