Kanariansaaret on meille skandinaaveille hyvin tuttu ja oikeastaan aika itsestäänselvä rantalomakohde. Useimmat meistä ovat käyneet siellä useammankin kerran. Euroopan eteläisin, tuliperäinen saariryhmä tarjoaa pehmeiden hiekkarantojen lisäksi myös huikeita luontoelämyksiä.

Teneriffan saarella sijaitseva Teide on paitsi Espanjan korkein vuori (3718m), myös maailman kolmanneksi suurin tulivuori ja Unescon maailmanperintökohde. Teiden vulkaanisia maisemia pääsee ihailemaan paitsi jalkaisin patikoimalla, myös autolla ja köysiradalla. 

Teidelle kannattaa mennä hyvissä ajoin aamulla, sillä puolen päivän aikaan köysiradalle pääsyä voi joutua odottamaan yli tunnin. Vuokra-autot ovat Kanarialla edullisia. Kannattaa muistaa ottaa lämpimät vaatteet mukaan Teidelle, koska lämpötila voi olla jopa parikymmentä astetta matalampi kuin alhaalla ja huipulla tuulee. Hyvät kengät tietysti jalkaan jos haluaa kiivetä huipulle asti. Maisemat ovat todella huikeat.

Teneriffaa on helppo suositella niille, jotka arvostavat perinteisen poolilla lekottelun lisäksi luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa. Tiukan patikkaretken päätteeksi maistuu nimittäin tapakset, ja erityisen hyviä löytyy Restaurante La Iberoteka -nimisestä ravintolasta. Hyvän pihvin ystäville sopii Vegas Grill, molemmat sijaitsevat Playa de las Americasissa.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.