Hong Kongissa on tähän aikaan vuodesta leppoisa sää, reilu 20C lämpöä ja aurinkoa, eli täydelliset olosuhteet asfalttiviidakossa samoiluun. Yhtenä maailman isoimpana metropolina Hongkongissa riittääkin ihmeteltävää.

Joukkoliikenne toimii Hongkongissa erittäin hyvin ja metrolla on helppo liikkua ympäriinsä. Hintaa tulee noin 1-1,5€ per matka, riippuen montaako linjaa käyttää. Junia tulee usein ja ne ovat melkoisen täynnä ihmisiä.

Hongkongin saaren kuuluisaa skylinea voi ihailla monesta eri suunnasta ja lokaatiosta. Esimerkiksi Kowloonissa Tsim Sha Tsuin rantakadulta (Avenue of Stars), läheisen InterContinentalin ravintolasta ja sen edustalta Centraliin kulkevalta lautalta (Star Ferry) aukeaa hienot näkymät. Upeita pilvenpiirtäjiä pääsee katselemaan lähietäisyydeltä Central Districtissä, joka on Hongkongin talous- ja liikekeskus. Sieltä lähtee myös Peak Tram, vanhanaikainen raitiovaunu, joka kuljettaa päivittäin loputtoman määrän matkailijoita kaupungin suosituimpaan turistikohteeseen, Victoria Peakiin. Monen mielestä sieltä avautuu kaupungin parhaat maisemat. Keskipäivän aikaan jono oli kuitenkin sen verran pitkä ja hitaasti etenevä, että päätettiin jättää se väliin. Hongkongin alueella on paljon kauniita puistoja ja luontoa, joita ei valitettavasti lyhyellä visiitillä ehditty ihailemaan vaan ne jäivät seuraavaan kertaan.

Hongkongissa löytyy shoppailumahdollisuuksia kaikkiin makuihin. On valtavia ostoskeskuksia ja mielenkiintoisia katukauppoja. Kowloonin Temple Street Night Market on yksi kaupungin lukuisista ja ilmeisesti suurin iltamarkkina. Se on myös melkoinen turistirysä, mutta kokemisen arvoinen, kirjava ja äänekäs paikka täynnä neonvaloja ja elämää. Sieltä voi halutessaan ostaa kaikennäköistä tavaraa vaatteista elektroniikkaan ja matkamuistoista taiteeseen.

Iltamarkkinoilta löytyy myös kaikenlaista erikoista ruokaa. Esimerkiksi akvaariossa esillä oleva geoduck on suurikokoinen simpukkalaji, joka on suurta herkkua Kiinassa. Se tarjoillaan usein hotpotissa tai jopa raakana. Kyseinen eläin on muuten yksi pitkäikäisimmistä koko maailmassa ja elää tyypillisesti 140-vuotiaaksi. Tarjolla olisi ollut myös mm. century egg (viikkoja tai kuukausia ikäännytetty kanan, ankan tai viiriäisen muna, jonka keltuainen on muuttunut vihreän harmaaksi ja valkuainen ruskeaksi), guilinggao (kilpikonnahyytelö, jota valmistetaan kilpikonnan kilpijauheesta ja erilaisista yrteistä, ja tarjoillaan jälkiruokana) sekä käärmekeittoa (honkongilaista talviruokaa, jonka eurooppalainen vastine voisi olla gulassikeitto). Passattiin nämä erikoisuudet, mutta muutama edullinen ravintolatärppi täytyy jakaa.

North Pointissa sijaitsee yksi kuuluisan Tim Ho Wan -ketjun dim sum ravintoloista. Paikka on yksi maailman halvimmista Michelin tähden ravintoloista. Pienen jonotuksen jälkeen mentiin sisään ja käteen tuotiin lappu, johon tuli ruksata mitä haluaa ja minkä verran. Tarjoilija haki lapun ja toi hetken päästä ruoat pöytään. Tim Ho Wanin kuuluisin annos lienee baked bbq pork buns, joka on pehmeä taikinainen pulla sisältäen erinomaista bbq possua. Kaikki ruoat oli todella hyviä ja hintaa tuli noin 10€ per henkilö. Ihme kyllä ei kovin montaa länkkäriä ollut paikalla, vaan lähinnä paikallisia ja jono ulos asti. Tim Ho Wan saa meiltä lämpimän suosituksen, kun kaipaat jotain hyvää kaupunkikierroksen päätteeksi.

Toinen suosikki on mongolialainen bbq ravintola nimeltä Nomads Tsim Sha Tsuissa. Homman idea oli se, että kerätään buffetista erilaisia raakoja ruoka-aineita (nuudelia, riisiä, kasviksia ja erilaisia lihoja sekä mereneläviä) sekä mausteita ja kastiketta. Ne luovutetaan kokille, joka kypsentää ne ja palauttaa ruokailijalle nautittavaksi. Lisäksi tarjolla on erilaisia alkuruokia, keittoa ja jälkiruokaa. Ruoka on laadukasta ja hyvää. Hinta noin 30€ per naama ja syödä saa niin paljon kuin jaksaa.

Honkong on monipuolinen suurkaupunki, joka tarjoaa nopeatempoisen urbaanin elämän ohella myös huikeita luontoelämyksiä, jotka jäivät meiltä kylläkin vielä kokematta. Täällä kannattaisi viettää useampi päivä ja tutustua perusteellisesti eri kaupunginosiin ja saariin, sillä jokaisella niistä on oma uniikki tarinansa kerrottavana.

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.