Sitges on Espanjan Kataloniassa, Barcelonan kupeessa sijaitseva viehättävä pikkukaupunki meren rannalla. Sitgesin erityinen mikroilmasto mahdollistaa yli 300 aurinkoista päivää vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että vielä lokakuussakin voi nauttia 20-25 asteen lämmöstä, rantaleikeistä ja auringosta.

Useamman kilometrin mittainen rantabulevardi on puistomainen ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet leppoisaan ulkoiluun. Täällä merivesi on kirkasta ja rantahietikko pehmoista. Vanha kaupunki on täynnä kapeita kävelykatuja, joiden varrelta voi löytää monenlaisia kauppoja ja ravintoloita kaikkiin makuihin ja tarpeisiin. Nähtävyydet ja kulttuurielämykset kannattaa tosin haalia vajaan tunnin junamatkan päässä olevasta Barcelonasta, ja keskittyä täällä rentoutumiseen.

Matkakohteena Sitges on erityisesti sateenkaarikansan suosiossa, mutta pitkä viikonloppu lasten kanssa taikka päiväretki Barcelonasta käsin kuluu täällä kuin siivillä leppoisan ranta- ja puistoelämän, hyvän ruoan ja pikkukaupunkitunnelman äärellä.

Otsikkokuvassa taustalla näkyy La Punta -kirkko, jonka edustalta avautuu kaupungin hienoimmat rantamaisemat kahteen suuntaan.

***

Photo diary: Sitges

Located near Barcelona in Spain, Sitges is a lovely small town by the Mediterranean Sea.  Sitges has a rich offering of calm beach vibes, delicious seafood and old town charm. it’s ideal for a day trip from Barcelona or a long weekend with kids.

Ajankohtaisista Katalonian mielenosoituksista huolimatta tämä oli ainoa hälytysajoneuvo mikä Sitgesissä osui kohdalle. Sen tehtävänä oli poistaa ampiaispesä lasten leikkialueelta. 🙂

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.