Talon valmistuttua ja kevään edetessä on tullut aika kääntää katseet kohti ulkotiloja, laittaa terassit ja pihat kuntoon, ja varmistaa että sisä- ja ulkotilat ovat harmoniassa keskenään. Meidän lähtökohtana rakentamiselle oli nimenomaan sisä- ja ulkotilojen välinen tiivis yhteys, ja viime aikoina olemme sen parissa puuhastelleet sekä pihalla että terasseilla.

Etupihan kimppuun emme ole vielä päässeet juuri lainkaan, monestakin syystä – ja siitä lisää myöhemmin, mutta takapihalla olemme hääränneet. Päätimme tehdä pihatyöt itse, koska koronan ja lomautusten myötä siihen on ollut aikaa.  Viime kesänä meille valmistui puuterassit ja asfaltointiin tulemme aikanaan tarvitsemaan ammattilaisia, mutta muut pihatyöt ja maisemoinnin hoidamme omin kätösin.

Meillä takapihan terassia ympäröi kallio, jossa kasvaa luonnontilainen ja tontille alkuperäinen mustikkavarvikko. Tavoitteena on helppohoitoinen ja toimiva piha, joka sopii olemassa olevaan metsämaisemaan. Pihasuunnitelman mukaisesti puhdistimme kallioiden reunamat irtaimesta maa-aineksesta. Halusimme kuitenkin säilyttää mustikat ja mahdollisuuksien mukaan sijoittelimme reuna-alueen varpuja ja metsänpohjaa toisaalle. Muutama tunnin lapiojumppa ja vesipesu letkulla riitti, jotta kallionreunamat saatiin paljaiksi ja niiden hienot muodot esiin.

Jonkin verran oli kallio repeillyt louhinnan jäljiltä, joten pudottelimme tässä yhteydessä myös irtokiviä maahan. Ehkä jossain vaiheessa siistitään vielä vähän isompi kallioalue, mutta toistaiseksi jätettiin tähän.  Taas yksi keskeneräinen projekti vähemmän ja kuten jo raksa-aikana huomasimme, yhdessä tekeminen on tosi mukavaa.

Toivottavasti lähiaikoina pääsemme jatkamaan hommia etupihan puolella, ainakin kiinteän istutusaltaan ja tuija-aidan parissa. Rakennusvaiheessa jaoimme osia meidän pihasuunnitelmasta ja nyt näyttää siltä, että jonkin verran tulemme yksinkertaistamaan suunnitelman mukaisia istutuksia ja turvautumaan suomalaisen metsänpohjamaton kauneuteen. Viime syksynä asensimme jo kunttaa osaan pihasta, kerroimme siitä täällä, ja pian on tarkoitus laittaa loput.

Kohti seuraavaa projektia siis. Iloa ja aurinkoa alkavaan kesään ja terassielämään, ystävät.

Lähtötilanne ennen kallionreunojen puhdistamista.

1 Comment

  • Posted 2 heinäkuun, 2020
    by JRO2U6oddO0Nf

    Youve really written a very good quality article here. Thank you very much

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.