Arkielämässä on tullut huomattua, että harmonisen hyggeilyn tiellä saattaa välillä olla ympäriinsä lojuvia tavaroita, jotka eivät oikein kuulu mihinkään. Harmillisen nopeasti silmä tottuu siihen, että ripoteltuna eri puolille taloa voi olla paitsi pesukoneellinen pyykkiä, myös kaikenlaista krääsää, kuten lehtiä, kirjoja ja eri kokoisia leluja. Se on elämän makuista arkea ja sinänsä ihanaa, mutta on myös aivan mahtavaa saada kaikki ylimääräiset tavarat helposti piiloon.

Yksi asia mistä olemme pitkään haaveilleet on riittävän runsaat säilytystilat. Vaikka muutammekin uuteen kotiin tietyllä tapaa puhdistautuneina, eli kaikesta ylimääräisestä materiasta eroon hankkiutuneina, arvelemme kuitenkin että eteenpäin katsoessa tulee vuosien varrella jälleen kertymään tavaraa siten, että olisi hyvä jos kaikelle on jo mietittynä omat paikkansa.

Meillä isäntä on se, jonka kaapissa vaatepinot ovat suoria kuin vatupassi. Pidämme toki kaikki siitä että tavarat ovat järjestyksessä, mutta järjestyksen ylläpitäminen arjen pyörteessä ei ole aina se suurin vahvuus. Olemmekin liikuttavan yksimielisiä siitä että tarvitsemme runsaasti kaappitilaa. Kaukana menneisyydessä ovat ne ajat jolloin koko elämä mahtui yhteen matkalaukkuun, jota sitten raahattiinkin maailman ääriin ja takaisin. Isännän liikkuva työ saattaa välillä viedä meidän koko perheen eksoottisiin paikkoihin, mutta juuret ovat nyt Suomessa. Jo pelkkä tietoisuus siitä, että täällä on koti, tuntuu ihanalta.

Meidän rakentuvaan taloon on tulossa kolme erillistä vaatehuonetta. Lisäksi saamme liukuovikaapistot makuuhuoneisiin ja eteiseen, sekä kaappitilaa mm. kodinhoitohuoneeseen. Autokatoksen yhteydessä tulee olemaan kaksi lämmintä varastoa, joista toisen olisi kylläkin tarkoitus toimia kuntoilutilana. Alakerrassa portaiden alle jää myös pieni säilytystila, joka saattaa tosin palvella lasten leikkitunnelina. Kaikkiaan saamme yli kolmekymmentä neliötä säilytystilaa ja tällä hetkellä tuntuu, että jos seinät tulevat vastaan niin vika ei ole säilytystiloissa vaan säilyttäjissä.

Mielenkiinnolla odotamme myös miten pyykkikuilu yläkerran kylppärin ja kodinhoitohuoneen välillä tulee käytännössä toimimaan. Aiempaa kokemusta pyykkikuilusta meillä ei ole, vaan se oli arkkitehdin ehdotus johon innokkaasti tartuimme.

Kilpailuttaessamme säilytysjärjestelmien toimittajat osoittautui jälleen että eri toimittajien välillä on merkittäviä eroja. Meidän tapauksessa halvimman ja kalleimman tarjouksen ero oli 33% vaikka toimitussisältö oli tarjouksissa vertailukelpoinen. Valitsemamme toimittaja oli meille ennestään tuttu ja tiesimme heidän tuotteiden olevan paitsi kauniita myös kestäviä, joten kauaa ei tarvinnut päätöstä vatuloida.

Säilytyshaaveilijan muistilista

 • Pohdi realistisesti omaa tai perheesi säilytilan tarvetta nyt ja tulevaisuudessa. Lapsiperheessä säilytystilan tarve on helposti moninkertainen sinkkukodin tai pariskunnan tarpeisiin verrattuna. 
 • Ajattele säilytystarpeita kokonaisvaltaisesti ja toiminnoittain. Mieti palveleeko tarpeitasi paremmin erilliset vaate- tai säilytyshuoneet vaiko huoneisiin sijoitettavat komerot tai laatikostot.
 • Suunnittele yhdessä ammattilaisen kanssa säilytystilojen määrä ja sijoittelu kodissa. Huomioi erityisesti arkirutiinit ja sujuva liikkuminen eri tilojen välillä (esim. makuuhuone, vaatesäilytys ja kylpyhuone on hyvä olla lähellä toisiaan).
 • Valitse säilytystilojen tai -kalusteiden sisustus: mieti käyttötarkoitus ja päätä tarvitsetko enemmän hylly- vai rekkitilaa? haluatko ulospäin aukeavat ovet vai liukuovet? mikä on tarvittavien peilien koko ja paikka?
 • Kaikilla tekemilläsi valinnoilla on kustannusvaikutus, joten pohdi asiaa myös kukkaron näkökulmasta ja kilpailuta toimijat huolellisesti. Mieti myös voitko tehdä asennukset itse vai tarvitsetko kalusteasennuksen palveluna.

Alla on muutamia haaveilukuvia säilytysratkaisuista sekä otoksia eri tarjoajilta saamistamme havainnekuvista, jotka eivät muuten ole lopullisia valintojamme… Mielenkiinnolla odotetaan miten säilytystilat tulevat käytännössä toimimaan ja miltä osin ne lopulta vastaavat haavekuvia. 

Miten teillä säilytetään? Mikä on sopiva määrä säilytystilaa?

Kuvat: Pinterest.

2 Comments

 • Posted 2 tammikuun, 2019
  by rollex11

  Good internal link can boost your hunt engine ranking.
  Use the strength of social networks like Facebook, Google+,
  Linkedin. Choosing fort color furthermore very crucial
  in creating the perfect website.

 • Posted 11 joulukuun, 2019
  by Marquis

  Having read this I believed it was extremely informative.
  I appreciate you finding the time and energy to put this information together.
  I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting
  comments. But so what, it was still worthwhile!

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.