Vaikka Suomen kesä on lyhyt, on taloa ympäröivän pihan merkitys silti suuri asumismukavuutta lisäävänä tekijänä. Omalla kotipihalla voi rentoutua, puuhastella ja ihailla luonnon vaihtuvia sävyjä eri vuodenaikoina. Kotipihalle voi päästää lapset leikkimään, siellä voi pelata ja harrastaa, sekä toteuttaa mahdollisia viljelyvisioita ja nauttia sadosta. Parhaimmillaan piha on talon jatke, jossa toistuu samat sisustusteemat ja tunnelma. 

Halusimme helppohoitoisen ja modernin pihan, joka tarjoaisi kutsuvat puitteet kiireettömälle yhdessäololle perheen ja ystävien kanssa. Halusimme että pihalla toistuisi samat arvot kuin talon sisäpuolellakin, nimittäin valoa, iloa, harmoniaa, modernia muotoa ja luonnon läsnäoloa.

Meidän pihasuunnitelma on vastikään valmistunut ja tässä saatte hieman esimakua mitä se tarjoaa. Meidän talon ympärille tulee pitkälti yli 100 m2 terassia kahdessa tasossa ja neljään ilmansuuntaan. Valaistukseen on satsattu ja toivomme pihan tarjoavan meille mukavia yhdessäolon hetkiä kaikkina vuodenaikoina.

Pihahaaveilijan muistilista

  • mieti pihankäytön tarpeet omalla ja perheesi kohdalla: oleskelu, seurustelu, ruokailu/grilli, kylpeminen/vilvoittelu, harrastaminen, viljely, pihapelit, lasten toiveet ym.?
  • millaiset oleskelualueet haluat pihallesi ja tahdotko niiden olevan ainakin osittain säältä suojassa?
  • pohdi kuinka paljon aikaa pystyt käyttämään pihanhoitoon ja ylläpitoon: oletko viherpeukalo vai haluatko helppohoitoisen pihakasvillisuuden? toivotko saavasi satoa omasta pihasta?
  • mieti mikä on pihasi ns. paraatipaikka jota kannattaa korostaa: mihin paistaa aurinko? mistä on paras maisema ympäristöön?
  • ota huomioon mahdolliset naapurit: muurit, aidat, rajakasvit?
  • mieti mikä on sisustustyylisi ja pyri jatkamaan ulkona samaa tyyliä jota sovellat sisätiloissa. Voit tuoda ympäröivän luonnon osaksi sisustustasi sekä sisällä että ulkona lisäämällä esim. kukkia, viherkasveja ja kiveä.
  • ulkokalusteita valitessasi ajattele paitsi mukavuutta, myös säänkestävyyttä.
  • pyydä apua ammattilaiselta.

Alla on kuvia meidän pihasuunnitelman yksityiskohdista sekä valikoiduista kasveista ja huonekaluista. Jaamme pihasuunnitelman kokonaisuudessaan lähempänä toteutusta, kun kaikki valinnat on tehty. Miltä näyttää?

Esimerkkejä pihakasveista: kartiokuusi, tuivio, pallohortensia ja  keltajapaninangervo.

Esimerkkejä pihakasveista: kääpiöpurppuraheisiangervo, pallotuija ja lamoherukka.

Meidän kunttapihalle tulee myös alppiruusuja.

Tässä toteutusmalli meidän ulkotulisijahaaveesta.

Ulkotulisija: Drop Design Fire

Ulkotuoli: Ecofurn

Talja: Ellos

Pöytäryhmä: Lumento

Säkkituoli ja matto: Woodnotes

Talja: Ellos

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.