Kuluneet viikot raksalla ovat olleet täynnä pieniä ja isoja edistysaskeleita. 

Pari viikkoa sitten saimme tulisijan ja hormin. Kerroimme aiemmin täällä tulisijavalinnoistamme. On ollut ilo saada valita runsaasti suomalaisia tuotteita uuteen kotiin, ja niin myös Valmistulen takat ja hormit valmistetaan kotimaisella osaamisella Perhossa.

Ulla 267 OnTakka sekä yhteensopiva OnPiippu tuotiin taloomme tehdasvalmiina kokonaisina tuotteina. Takka ja hormi asennettiin paikalleen sujuvasti kertanostolla yhdessä päivässä. Asennukseen kuului kaikki mahdolliset tulisijan sujuvan käyttööönoton mahdollistavat toimet, kuten läpivientiaukkojen tekeminen, tiivistäminen ja paloeristäminen, savupellitys, piipunhatun asennus sekä piipun pellitys vesikaton ulkopuolelta.

Saimme takkaan ja piippuun valkoisen hiertopinnoitteen, niiden kuoren ollessa materiaaliltaan raudoitettua kevytsorabetonia. Takkasydän puolestaan on saksalaisen Schmidin käsialaa. Se mistä olemme eniten innoissaan, on kolmeen suuntaan aukeava hissiluukku. Avautuessaan se nousee suoraan ylös tulisijan rakenteisiin, mutta puhdistamista varten sen voi myös avata erikseen vaakasuuntaisesti.

Valmistulen asentajat tekivät työnsä hyvin ja tehokkaasti, ja lopputulos näyttää juuri siltä kuin pitääkin. Takka on tosin vielä paketoituna muoveihin, joten viimeistellyn ja käyttövalmiin tuotteen voimme näyttää vasta vähän myöhemmin.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.