Talonrakentamisessa voi toteuttaa korkeatasoisen ja kestävän lopputuloksen nykyisin monenlaisesta materiaalista, joista yleisimmät lienevät edelleen puu ja kivi. Meille rakennusmateriaalin valinta oli lopultakin yksi helpoimmista päätöksistä. Molemmilla oli jo ennakkoon melko vahva näkemys siitä, että jos ylipäänsä rakennetaan, niin tulkoon siitä kivitalo. Olimme aiemmin kumpikin tahoillamme asuneet kivitaloissa, joten se tuntui luontevalta ratkaisulta myös tulevaisuudessa. Tärkeitä tekijöitä ajatuksissamme oli rakenteiden lujuus ja kestävyys, energiatehokkuus ja taloudellisuus, terveellinen sisäilma ja kosteusturvallisuus, sekä huoltovapaus ja asumismukavuus. Totta puhuen tätä päätöstä emme punninneet juurikaan budjetin näkökulmasta.

Niin ikään talotoimittajan valinta oli meille varsin helppoa. Vertailimme ja kilpailutimme useita kivitalotoimittajia, ja yllätyimme siitä kuinka passiivisia osa myyjistä oli vastaamaan kysymyksiimme. Toki vuodenaika ja kesälomakausi saattoi vaikuttaa asiaan. Tarjouksia arvioidessamme totesimme hintojen olevan hyvin pitkälti samaa tasoa kaikilla kivitalotoimittajilla, joten päädyimme meille jo ennestään tuttuun ja turvalliseen Lammiin.

Lammi Kivitalot on erittäin pitkään alalla ollut toimija ja markkinajohtaja kivitalorakentamisessa Suomessa. Sen lisäksi että meillä oli aiempi myönteinen asumiskokemus Lammin harkoista rakennetussa talossa, meihin vetosi myös henkilötasolla myyjän ammattitaito ja suhtautuminen. Tuli vain sellainen olo että olemme hyvissä käsissä.

Vaikka Lammi toimittaa meille lähtökohtaisesti vain runkomateriaalit, heidän kauttaan saimme erinomaisia suosituksia muista projektiin liittyvistä yhteistyötahoista, kuten arkkitehti, urakoitsijat ja vastaava työnjohtaja. Lammi suosittelee asiakkailleen vain sellaisia kumppaneita, jotka ovat heille tuttuja ja joista myös heidän asiakkaillaan on ollut myönteisiä kokemuksia. Kaikilla näillä yhteistyötahoilla on keskeinen rooli rakennushankkeen onnistumisessa, niinpä omaan projektiimme päätimme valita ensisijaisesti talotoimittajan suosittelemia yhteistyökumppaneita.

Mitä mieltä olette valinnoistamme? Löytyykö kenties kokemuksia muista rakennusmateriaaleista kuin kivi ja puu?

2 Comments

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2019. All Rights Reserved.