Talonrakentamisessa voi toteuttaa korkeatasoisen ja kestävän lopputuloksen nykyisin monenlaisesta materiaalista, joista yleisimmät lienevät edelleen puu ja kivi. Meille rakennusmateriaalin valinta oli lopultakin yksi helpoimmista päätöksistä. Molemmilla oli jo ennakkoon melko vahva näkemys siitä, että jos ylipäänsä rakennetaan, niin tulkoon siitä kivitalo. Olimme aiemmin kumpikin tahoillamme asuneet kivitaloissa, joten se tuntui luontevalta ratkaisulta myös tulevaisuudessa. Tärkeitä tekijöitä ajatuksissamme oli rakenteiden lujuus ja kestävyys, energiatehokkuus ja taloudellisuus, terveellinen sisäilma ja kosteusturvallisuus, sekä huoltovapaus ja asumismukavuus. Totta puhuen tätä päätöstä emme punninneet juurikaan budjetin näkökulmasta.

Niin ikään talotoimittajan valinta oli meille varsin helppoa. Vertailimme ja kilpailutimme useita kivitalotoimittajia, ja yllätyimme siitä kuinka passiivisia osa myyjistä oli vastaamaan kysymyksiimme. Toki vuodenaika ja kesälomakausi saattoi vaikuttaa asiaan. Tarjouksia arvioidessamme totesimme hintojen olevan hyvin pitkälti samaa tasoa kaikilla kivitalotoimittajilla, joten päädyimme meille jo ennestään tuttuun ja turvalliseen Lammiin.

Lammi Kivitalot on erittäin pitkään alalla ollut toimija ja markkinajohtaja kivitalorakentamisessa Suomessa. Sen lisäksi että meillä oli aiempi myönteinen asumiskokemus Lammin harkoista rakennetussa talossa, meihin vetosi myös henkilötasolla myyjän ammattitaito ja suhtautuminen. Tuli vain sellainen olo että olemme hyvissä käsissä.

Vaikka Lammi toimittaa meille lähtökohtaisesti vain runkomateriaalit, heidän kauttaan saimme erinomaisia suosituksia muista projektiin liittyvistä yhteistyötahoista, kuten arkkitehti, urakoitsijat ja vastaava työnjohtaja. Lammi suosittelee asiakkailleen vain sellaisia kumppaneita, jotka ovat heille tuttuja ja joista myös heidän asiakkaillaan on ollut myönteisiä kokemuksia. Kaikilla näillä yhteistyötahoilla on keskeinen rooli rakennushankkeen onnistumisessa, niinpä omaan projektiimme päätimme valita ensisijaisesti talotoimittajan suosittelemia yhteistyökumppaneita.

Mitä mieltä olette valinnoistamme? Löytyykö kenties kokemuksia muista rakennusmateriaaleista kuin kivi ja puu?

5 Comments

 • Posted 13 huhtikuun, 2019
  by Mollie

  Highly descriptive article, I liked that a lot. Will there be a
  part 2? https://www.interior.my/

 • Posted 19 marraskuun, 2019
  by Hirvonen

  Meillä on myös juuri mietinnän alla kuinka muutovalmiin talon haluamme. Myös materiaalit on mielen päällä ja kuten sanot hyviä materiaalivalintoja voi tehdä monenlaisia tänä päivänä. Kiva lukea teidän kokemuksia aiheesta! https://aatelitalo.fi/talot/

  • Posted 23 marraskuun, 2019
   by Villa Lume

   Kiitos ihanasta viestistäsi, kuinka ilahduttavaa että löydät täältä inspiraatiota. Ihanaa joulun odotusta ja kaikkea hyvää alkavaan projektiinne.

 • Posted 4 elokuun, 2020
  by Flynn

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for?

  you made blogging look easy. The overall look of your web site is great,
  let alone the content!

  Have a look at my website :: Cu Toc

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.