Meidän unelmana on rakentaa pienelle perheellemme toimiva ja yksilöllinen omakotitalo, joka palvelee tarpeitamme nyt ja tulevaisuudessa. Haaveena on luoda ilmava ja harmoninen tila, jossa luonto on vahvasti läsnä siten että sisä- ja ulkotilojen välillä on flow.

Tässä meidän toivomuslista kokonaisuudessaan:

  • Valoa: Toivelistan kärjessä on avaruus, tilan tuntu ja valoisuus, käytännössä siis isoja ikkunoita, korkeita tiloja ja avoin pohjaratkaisu.
  • Iloa: Rentoon yhdessäoloon kutsuvat tilat, jotka mahdollistavat sujuvan arjen ja kotona viihtymisen. Runsaat kylpytilat, avarat terassit sekä monipuoliset leikki- ja puuhastelumahdollisuudet myös perheen pienimmille. Tarpeeksi säilytystilaa, jotta tilapäiset sotkut saa nopeasti piiloon…
  • Harmoniaa: Haluamme kotimme tarjoavan harmonisen aistiympäristön, jossa sielu lepää. Toiveenamme on tilaratkaisujen sekä luonnonläheisten väri- ja materiaalivalintojen myötä edesauttaa rentoutumista ja oravanpyörästä irtaantumista.
  • Modernia muotoa: Pidämme luonnonmateriaalien ja orgaanisten muotojen ohella myös modernin arkkitehtuurin kulmikkuudesta, joten se olkoon yksi kotitalomme ominaisuuksista.
  • Luonnon läsnäoloa: Haluamme metsäisen luonnon tunkeutuvan olohuoneeseen mahdollisimman voimakkaasti ja tuntea sen läsnäolon. Haluamme herätä usvaiseen aamuun ja tavata nuoren peuran takapihalla,  haluamme poimia mustikoita ja puolukoita omalta pihalta.

Olemme hyviä unelmoimaan, mutta emme missään määrin ole rakennusalan ammattilaisia. Tämä blogi kertoo siitä, miten omakotitalon rakennuttaminen onnistuu ensikertalaiselta. Kokemattomuudesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, haluamme oppia ja osallistua tekemiseen omien kykyjemme puitteissa, joten hoidamme itse kaikkien yhteistyökumppaneiden kilpailuttamisen sekä kiinteiden kalusteiden ja materiaalien valinnat. Lisäksi otamme aktiivisen roolin työmaasiivoojina. Siten voimme pysyä kärryillä päivittäisessä tekemisessä ja antaa ammattilaisten keskittyä siihen mitä he osaavat parhaiten – ja kenties jopa säästää hieman.

Sen lisäksi ettemme osaa rakentaa, emme myöskään ole blogiammattilaisia, vaan työssäkäyviä taviksia. Niinpä ainakin aluksi on odotettavissa, että kuvitus on laadultaan vajaamittaista ja kerronta ontuvaa eikä uutta sisältöä synny joka päivä. Tavoitteena on postata viikoittain hankkeen kuulumisia ja tunnelmia tontilta, tuomaan oivalluksiamme esiin sekä kertomaan arjestamme raksaprojektin keskellä. Pyrimme myös kehittämään meidän näköisiä lifestyle-sisältöjä ja katsomaan eteenpäin rakennusprojektin jälkeiseen aikaan.

Tässä muutamia inspiraatiokuvia unelmatalostamme. Pääsettekö tunnelmaan, mitä mieltä olette?

Kuvat: Pinterest.

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.