Viime viikolla märkätilojen seinät saivat laattapinnoituksen. Toiveemme mukaan asennus tehtiin pienellä saumalla. Myös kylpyhuoneiden lattiat saatiin vesieristettyä, alakerran kylpyhuone sai kattopaneelit ja muihin kylpytiloihin saimme lujamaalilla valkeaksi värjätyt katot. Tällä viikolla työmaalla jatkuu laatoitushommat.

Projektin alkuvaiheessa pohdimme microsementointia laatoituksen sijaan, sillä oletimme sen olevan selvästi edullisempaa. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole, ellei pysty itse tekemään asennusta. Sittemmin puntaroimme laattavalintoja, kiersimme useita laattaliikkeitä, selasimme nettiä ja pyysimme tarjouksia, vertaillen eri tuotteita ja hintoja. Lopullinen valinta tehtiin marmori- ja kohokuvioidun laatan välillä.

Laatat ja siihen liittyvät tarvikkeet hankittiin meille Kymppilattiasta (* tuotteista saatu alennus). Homma lähti käyntiin suunnittelulla, jonka yhteydessä saimme 3D-kuvat mittojen mukaan. Tämä auttoi havainnollistamaan laattojen olemusta ja lookkia tilassa. Valitsemamme laatat ovat tilaustavaraa ja tulevat Italiasta. Novabellin Sovereign-sarja on luonnonkivilaatta, jossa on elävä ja luonnonmukainen sävy. Sarjaan kuuluu peruslaatan lisäksi erilaisia mosaiikkeja ja kohokuviolaattoja viidessä maanläheisessä värissä. Näistä laatoista voi luoda mielenkiintoisia yhdistelmiä tuomaan yksilöllisiä vivahteita sisustukseen. Kymppilattiat on kyseisten laattojen ainoa maahantuoja Suomessa. Parasta on se, että ne ovat juuri nyt tarjouksessa, joten kannattaa laittaa viestiä ja kysyä lisää jos asia on ajankohtainen. Meidän myyjä Jaana on tarjonnut ystävällistä ja henkilökohtaista palvelua, ja ollut joustavasti tavoitettavissa aina kun olemme häntä tarvinneet.

Meille tilattiin Sovereign-sarjan grigio chiaro ja antracite sävyjä useammassa eri koossa, siten että yläkerran kylpyhuone on kokonaan tumma ja alakerran kylpyhuone ja wc ovat vaaleammat. Jokaisessa märkätilassa on kaksi koholaatalla ja kaksi tasaisella laatalla pinnoitettua seinää. Tarkkasilmäiset huomaavat kokoeron seinälaatoissa (koholaatta 40×80 ja peruslaatta 30×60). Tähän ratkaisuun päädyttiin niinkin arkisen asian kuin budjetin takia, sillä pienempi laattakoko on hinnaltaan edullisempi. Aaltolaattaa puolestaan ei ole saatavilla pienemmässä koossa.

Kohokuvio on tässä laatassa orgaanisen kevyt ja eteerinen. Valo saa kohokuvion erottumaan selvemmin ja laatan sävyt elävät muutenkin valon määrän mukaan, joten odotamme malttamattomina millaisen efektin meidän valaistusratkaisut tähän tuovat ja miltä kokonaisuus näyttää valmiina. Jo nyt ainakin oma silmä lepää näitä seinäpintoja katsellessa. Mitä mieltä olette?

1 Comment

  • Posted 5 marraskuun, 2020
    by Tuula

    Kivat tuollaiset isot laatat, ne on varmasti helpompi pitää puhtaanakin. Meidänkin pitäisi täällä Hämeenlinnassa tehdä kylpyhuoneremontti ja ainakin laatoitus sekä saunatilat menee uusiksi. Olen itse hieman miettinyt noita mosaiikkilaattoja, ne jotenkin miellyttävät silmääni.

    https://www.timanttilaatoitus.fi

Leave a comment

 

Lifestyleblogi | Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkablogi

Villa Lume © 2022. All Rights Reserved.