Raksalla on tapahtunut viime viikkoina paljon hyviä asioita.

Talo on noussut harjakorkeuteen ja kattoristikot ovat jo paikallaan. Alunperin toiveenamme oli korkeapulpettinen peltikatto leveillä räystäillä, mutta suunnittelun edetessä muut toiveemme talon olemuksen suhteen johtivat siihen, että saammekin loivapulpettisen huopakaton, jossa ei juurikaan ole räystäitä. Olemme kuulleet vaihtelevia arviointeja sekä pelti- että huopakatoista. Käsittääksemme molemmat säilyvät huoltovapaina suunnilleen yhtä kauan. Onko ruudun takana tarkempaa tietoa tai kokemuksia tästä? 

Myös porraselementit on asennettu, joten enää ei tarvitse kiivetä tikkailla yläkertaan. Meillä oli toiveena portaat, jotka eivät natise. Uskommekin vahvasti että nämä olisivat sen verran lujaa tekoa, että kestävät isommankin körilään askelluksen ilman ylimääräisiä ääniä.

Tämän ohella töitä on tehty mm. terassien ja paikallavalujen parissa, jotka ovat vielä peiteltyinä kuivumassa. Jälleen kiitollinen hatunnosto meidän taitaville rakentajille, joilla on huippuosaaminen talvirakentamisesta ja betonivaluista talviolosuhteissa. Rakennuttajina meidän ei ole tarvinnut kuin käydä ihailemassa työn tuloksia ja maksaa laskut.

Ensi viikolla kattoristikot saavat seurakseen bitumikermit, ja sen myötä sisätilat saadaan suojaan säältä. Sisätyöt, here we come!

1 Comment

  • Posted tammikuu 11, 2021
    by Tuula

    Tuo katon valmistuminen varmasti auttaa talon muotoutumisessa ja koti alkaa näyttää enemmän kodilta. Naapureillamme on alkamassa katon vaihto täällä Porissa lähiaikoina, mielenkiinnolla seuraan sivusta projektia. Mitä ovat muuten bitumikermit?https://www.rakennusvanhatalo.fi/kattoremontti/katon-uusiminen

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2021. All Rights Reserved.