Työmaalla on asennettu tällä viikolla ikkunoita ja ovia. Voi miten paljon valmiimmalta meidän talo nyt tuntuukaan, kun maisema näkyy ja valo tulvii sisään. Styroks- ja vanerilevyjen paikalla on nyt ihan oikeita ikkunoita ja kontrasti aiempaan on melkoinen. Kyllä valo on se, joka luo tilan tuntua ja avaruutta kotiin. Erityisesti olohuoneen korkea tila, jossa ikkunapinta-alaa on yhteensä 30m2, on ehkä vielä hienompi kuin osattiin edes unelmoida.

Ikkunakehykset ovat ulkoa päin tumman harmaat ja sisältä valkoiset. Yhteensä ikkunoita on 19kpl ja ovia 9 kpl. Ikkunoista suurin on kooltaan 1970x2585mm ja pienin 370x365mm. Kaikki ikkunat ovat joko puualumiini-ikkunoita tai palonsuojaikkunoita.

Suunnitelmasta toteutukseen tuli pari mainitsemisen arvoista muutosta. Ensimmäinen koski juurikin noita olohuoneen isoja ikkunoita, sillä niiden aukon pinta-ala osoittautuikin mittauksissa hieman suunniteltua isommaksi. Ei kuitenkaan ylitetty valmistusrajoja, joten kaikki hyvin ja tilattiin vain vähän isommat ikkunat. Toinen muutos koski pääsisäänkäynnin ikkuna- ja oviratkaisua. Pääoven yllä oleva katos on yhtenäinen autokatoksen kanssa, mikä aiheuttaa palo-osastoinnin, ja siitä johtuen ovien tulikin olla palo-ovia (EI30). Suunnitelman mukaista pääovea ei ollut saatavilla tarvittavalla paloluokituksella, joten jouduimme valitsemaan uuden oven huomattavasti suppeammasta valikoimasta. Lisäksi alun perin oli tarkoitus, että pääoven molemmille puolille tulisi kapeat ikkunat. Palonsuojaovea ei kuitenkaan voi kiinnittää suoraan viereisiin ikkunoihin, vaan välissä tulee olla n.50mm tolppa. Näin ollen päädyttiin siihen, että pääovea tulee reunustamaan vain yksi ikkuna toisella puolella ovea. Vaikka tuo ovimuutos ei ollut varsinaisesti toiveen mukainen, on turvallista tietää olevansa ammattilaisten kanssa tekemisissä, kun tällaisetkin asiat tulee huomioitua.

Asennus kesti pari päivää ja muutamia juttuja tehdään vielä jälkikäteen. Suurimmat ikkunat asennettiin nosturin avulla, mikä on varmasti ollut aikamoista taiteilua kun tilaa on paikoin melko vähän. Lisäksi taitavat asentajat olivat töissä pyhänäkin, joten lämmin kiitos ja hatunnosto on paikallaan Lammin Ikkunoille ja Oville ajantasaisesta toimituksesta.

1 Comment

  • Posted 9 joulukuun, 2019
    by Tuula

    Meillä muutama kuukausi sitten korjattiin muutama ikkuna, nyt lämpökin pysyy sisällä paremmin. Ja maalattiin vielä ikkunat, niin nyt näyttää hyvältä. Olen samaa mieltä, että valo luo tilan tuntua ja avaruutta kotiin.

Leave a comment

 

Rakennusblogi | Sisustusblogi | Matkailublogi

Villa Lume © 2020. All Rights Reserved.